Zabava

22. ožujka

Pola stoljeća Ramonesa proslavit će se u Boogaloo klubu

Pola stoljeća Ramonesa proslavit će se u Boogaloo klubu

Pedeseta obljetnica osnivanja “očeva punka” Ramonesa obilježit će se u petak, 22. ožujka, u Boogaloo klubu, a nastupa svojevrsna domaća punk/underground supergrupa, okupljena pod imenom Ermanos (lat. braća / anagram od Ramones), objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

U Ermanosima sviraju dečki iz osječke punk institucije Debeli Precjednik (Koca) i zagrebačke hardcore punk atrakcije Socijalna služba (Brane, Korado, Enio).

Ramonesi su nastali 1974. u New Yorku, a osnovali su ih Joey, Dee Dee, Johnny i Tommy Ramone. O njihovom opusu, utjecaju i ostavštini svjedoči puno toga, a dovoljno je spomenuti kako su im izvedbama njihovih pjesama počast odali rock velikani od Red Hot Chili Peppersa i U2 do Metallice te da su jedini bend koji je u svojoj karijeri opjevao Lemmy Kilmister sa svojim Motorheadom (R.A.M.O.N.E.S.). 

Njihovi hitovi poput „Blitzkrieg Bop“, „Pet Sematary“, „I wanna be sedated“ ili „Sheena is a punkrocker“ odgojili su i nadahnuli generacije obožavatelja i glazbenika diljem svijeta, dok su njihove prve turneje pokrenule lavinu osnivanja danas kultnih punk bendova gdje god bi se pojavili (The Clash, Sex Pistols, Misfits, Dead Kennedys, Bad Brains...) i zauvijek promijenile tijek glazbene povijesti. 

Članovi su Rock'n'roll Hall of Famea. U 22 godine dugoj karijeri i točno 2263 nastupa našla su se i dva zagrebačka, od kojih je posljednji bio prije okruglih 30 godina u Maloj dvorani Doma sportova (1994. godine).


Reci što misliš!