Zabava

u 73. godini

Umro Steve Harley, frontmen grupe Cockney Rebel i autor mega hita Make Me Smile

Umro Steve Harley, frontmen grupe Cockney Rebel i autor mega hita Make Me Smile
Steve Harley & Cockney Rebel

Engleski rock glazbenik Steve Harley, nekadašnji frontmen popularne glam rock grupe Cockney Rebel, umro je nakon teške bolesti u 73. godini života, izvijestila je njegova obitelj.

"Shrvani smo što moramo objaviti da je naš divni suprug i otac preminuo mirno kod kuće, uz svoju obitelj. Pjev ptica iz šume koju je toliko volio pjevao je za njega. Njegov dom je ispunjen zvucima i smijehom njegovih četvero unučadi", priopćila je Harleyeva obitelj.

Harley je u prosincu prošle godine objavio da boluje od raka, zbog čega je morao otkazati koncerte koji su bili najavljeni za 2024. godinu.

Rođen je 1951. godine u jugoistočnom Londonu, u mladosti je nekoliko godina radio kao novinar, da bi početkom 70-tih godina osnovao grupu Cockney Rebel, čiji je bio pjevač i glavni autor.

Prvi album "The Human Menagerie" izašao je 1973., a singl koji je skinut s tog albuma "Sebastian" posto je prvi Harleyev hit. Iduće godine snimili su album "Psychomodo" s kojeg su pjesme "Judy Teen" i "Mr. Soft" postale hitovi i gurnule Cockney Rebel u vrh tada popularnog glam rocka.

Najveći uspjeh stigao je 1975. kada je pjesma "Make Me Smile" dospjela na vrh top-liste u Ujedinjenom Kraljevstvu i s vremenom postala Harleyev zaštitni znak. Dosad je prodana u više od 1,5 milijuna primjeraka.

Nakon što je dosegla vrhunac karijere grupa se raspala, a Harley je nastavio sa solo karijerom i neko vrijeme radio kao voditelj na BBC Radio programu "Zvuci sedamdesetih".


Reci što misliš!