Zabava

najljepše ljubavne pjesme

Crvena jabuka priredila veliki glazbeni spektakl splitskoj publici

Crvena jabuka priredila veliki glazbeni spektakl splitskoj publici
Boris Vincenzo Dalmatino

Split se može pohvaliti još jednim koncertom za pamćenje, a popularne Gripe ovoga puta ugostile su Crvenu jabuku, koja je najljepšim ljubavnim pjesmama i baladama Splićane na najbolji mogući način pripremila za Dan zaljubljenih.

Publika prepune splitske dvorane Gripe jednoglasno je pjevala najveće i bezvremenske hitove Crvene jabuke, a jedan od njih bio je i 'Da nije ljubavi'. Simbolika je tim veća jer je Crvena jabuka svoj koncert već tradicionalno održala uoči Valentinova, a sam naziv koncerta dobio je ime po navedenom glazbenom hitu.

Sve generacije uživale su u energiji i plesu te hitovima poput ‘Volio bih da si tu’, ‘Tuga, ti i ja’, ‘Ne dam da ovaj osjećaj ode’, ‘Sanjam te', 'Nekako s proljeća', 'To mi radi', 'Dirlija', 'Stižu me sjećanja' i brojnih drugih. Ovaj koncert po mnogočemu bio je poseban, a upravo kroz cijeli koncert Crvena jabuka odlučila je uklopiti i nove pjesme pa je tako splitska publika, osim dobro znanih hitova, imala priliku čuti i izvedbe pjesama s novog albuma.

„Upravo ovakvu energiju smo očekivali od Splita. Svaki puta do sada smo osjetili veliko srce Splićanki i Splićana, a posebice kroz ovaj koncert kojeg smo održali netom prije Valentinova. Slavili smo ljubav, dali smo, kao i uvijek, sve od sebe da našoj publici dočaramo najbolje od naše glazbe. Zato ta naša ljubav opstaje - jer nas veže posebna veza još od davne 1986. godine, ispunjena toplinom, iskrenom emocijom ljubavlju i mnoštvom divnih uspomena!“ – istaknuo je frontmen benda Dražen Žerić – Žera.

Koliko je jaka i dugotrajna ljubav između grada Splita i Crvene jabuke dokazuje činjenica da su upravo davne 1986. godine održali svoj prvi nastup pred splitskom publikom, a od tada je prošlo gotovo već 40 godina. U prilog tome je i činjenica da je njihova druga ploča snimana baš u Splitu, a odredila je cijeli put i karijeru Crvene jabuke.

Ovim koncertom, Crvena jabuka je, nakon prepune prošlogodišnje zagrebačke Arene te turneje diljem Europe, Amerike i Australije, uspješno nastavila i ovogodišnju turneju.


Reci što misliš!