Zabava

14. veljače

Josip Šantek u Hell's Kitchen dolazi da pobijedi iako je vegan

Josip Šantek u Hell's Kitchen dolazi da pobijedi iako je vegan

Početak novog RTL-ova showa 'Hell's Kitchen Hrvatska' opasno se bliži. Vrhunska jela, pritisak, emocije, dinamični izazovi i zanimljivi kandidati očekuju gledatelje već od iduće srijede u 21.15 sati na RTL-u.

Jedan od kandidata-profesionalaca je i 32-godišnji Josip Šantek. Iza njega je dugogodišnje iskustvo u hotelskoj i restoranskoj a la carte kuhinji, a trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. 

U kulinarstvo se zaljubio od malih nogu te ističe kako je dosta stvari naučio od bake s kojom se najviše družio u kuhinji. U svom poslu najviše voli kuhanje s guštom, puno posla i dobru ekipu u timu.  Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali kaže da je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. 

Kaže kako nastoji konkurirati drugima i pokazati svoje znanje jer bez toga nema napredovanja, a ''zdrav'' natjecateljski duh tjera i druge ljude da se trude još više, no ne voli se hvaliti svojim znanjem. 

Konstruktivna kritika, ističe, uvijek dobro dođe jer ukazuje na greške i ispravlja ih. 

''Pod stresom radim savršeno'', dodaje samouvjereno Josip kojeg upravo takvi dinamični izazovi i čekaju u 'Hell's Kitchenu'.

Još jedna zanimljivost vezana uz ovog kuhara jest činjenica da je vegan, i to već 13 godina, a uz novo iskustvo i druženje s kuharima koji dijele istu strast prema hrani kao i on, u 'Hell's Kitchen Hrvatska' odlučio se prijaviti s još jednim ciljem.

''Htio bih pobijediti i dokazati da sam jedan od najboljih iako sam vegan. Za veganstvo sam se odlučio postepeno jer mi se nije baš sviđao okus mesa i ribe'', ističe Josip te dodaje da, unatoč tomu, priprema i meso i ribu.

Upravo pripremu ribljih specijaliteta smatra jednim od svojih najvećih kulinarskih umijeća. 

''Očekujem da će u showu biti vatreno, borbeno i zabavno. Volio bih raditi s ekipom željnom adrenalina, znanja i timskog rada'', zaključuje Josip koji misli da bi svojoj ekipi u showu uvelike mogao pridonijeti iskustvom i vještinama te dobrom improvizacijom.

Ako osvoji laskavu titulu pobjednika i 30.000 eura, dio novca volio bi donirati u humanitarne svrhe.

U budućnosti se vidi kao kuhar s Michelinovom zvjezdicom.


Reci što misliš!