od 29. rujna do 1. listopada
Uživajte u vrhunskim delicijama i odličnoj zabavi na „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš!“
„Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ novi je eno-gastro koncept u sklopu kojega ćete imati priliku kušati vrhunska jela, uz lokalna vina ovog podneblja, i to svakoga dana na drugoj lokaciji od 29. rujna do 1. listopada.
Za ukusan spoj tradicionalnog i modernog pobrinut će se chefovi Mate Sučić i gostujući Deni Srdoč, a neće nedostajati ni dobre zabave uz poznate lokalne bendove, i to sve u tradicionalnom ruhu koje vas očekuje u Bilicama, Skradinu i Drnišu.
Turističke zajednice Bilice, Skradin i Drniš udružile su snage i pokrenule novi projekt „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“; eno-gastro događanje u sklopu kojega ćete od 29. rujna do 1. listopada imati priliku isprobati ukusne delicije spravljene od lokalnih namirnica, kombinirane s vrhunskim lokalnim vinima te se dobro zabaviti uz svirke lokalnih bendova!
- Pokretanjem ovog projekta u fokus stavljamo mogućnosti razvoja eno-gastro turizma u zaleđu Šibensko-kninske županije, nadovezujući se na masterplan razvoja turizma Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Ovim projektom želimo produžiti turističku sezonu te našim žiteljima i posjetiteljima pružiti malo drugačije i inovativnije eno-gastro iskustvo – poručuju direktorice TZ-ova Bilice, Skradin, Drniš.
Kuhar Mate Sučić
„Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog pa ćete imati priliku isprobati inovativna jela pripremljena od lokalnih i domaćih namirnica, specifičnih za pojedino od ova tri podneblja. Zanimljive kombinacije okusa spravljat će poznati šibenski chef Mate Sučić, koji je nedavno osvojio Gault & Millau nagradu za mladog chefa godine te gostujući chef Deni Srdoč, nositelj Michelinove zvjezdice za dva restorana, Draga di Lovrana te Nebo u riječkom Hiltonu Costabella.
Na meniju će se naći po dva jela specifična za Bilice, Skradin i Drniš pa ćete moći birati između brudeta od dimljenih bižota alla baba Marija s palentom krumpiricom, kumbasica na skradinski s kiselim kapuzon i krumpirom, janjećeg gulaša s krušnim njokima i mrvljenim mišinim sirom s potpisom Denija Srdoča te dimljenih pidoča s kremom od selena, ciklom i uljem od divlje rikole, zatim čokalica s kremom od koromača i prženom rikolom te kupusa iz luga s dalmatinskim tartufom, espumom od kupusa i uljem od peršina s potpisom Mate Sučića.
Svih šest jela moći ćete isprobati svakoga dana na različitoj lokaciji i to po pristupačnim cijenama!
PROGRAM:
PETAK, 29. rujna u Drnišu, na Trgu Poljana od 18 sati, uz bend Moonlight
SUBOTA, 30. rujna u Skradinu na košarkaškom igralištu od 18 sati, uz bend Bee Žee's
NEDJELJA, 1. listopada na plaži nasuprot glavnog igrališta u Stublju, u Bilicama od 17 sati, uz bend Fenix
Osim ukusnih jela, na meniju će se naći i vrhunska vina naših lokalnih vinara, lokalno craft pivo, domaći likeri i druga pića. Jela će se spravljati u food trucku koji će biti dekoriran u tradicionalnom ruhu sa zanimljivim detaljima, kao i sve tri lokacije na kojima će se odvijati ova gastro događanja.
Izdvojeno
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
Reci što misliš!