Zabava

30. kolovoza

Gipsy Kings, Bajaga i Stefanovski u Splitu u parku Sustipan

Gipsy Kings, Bajaga i Stefanovski u Splitu u parku Sustipan
Music Time/Promo

Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo, Vlatko Stefanovski & V3 trio i Bajaga & Instruktori nastupaju u Splitu, u parku Sustipan, na trećem festivalu “S okusom soli…” koji će se održati od 30. kolovoza do 1. rujna 2023.

Tijekom tri večeri, u kojima će svatko pronaći nešto za sebe, čaroban spoj intimne atmosfere i jedinstvene lokacije uz dobro poznate zvukove učinit će festival "S okusom soli..." događajem koji se ovog ljeta jednostavno ne propušta! Sustipan će tih dana postati mjesto spajanja dobro poznatih starih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana. 

 



Prve večeri, 30. kolovoza, u 21 sat festival će otvoriti čuveni Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo.

Tonino Baliardo je osnivač, solo gitarist i autor velikih hitova legendarne grupe koja je kroz proteklih 40-ak godina uvelike zaslužna za širenje zvukova progresivne pop-orijentirane flamenco glazbe diljem svijeta.

S vrhunskom postavom benda u kojem uz ostale članove sviraju i njegova dva sina donosi energičnu fuziju španjolskog flamenca, rumbe, salse, popa i tradicionalne romske glazbe te najveće hitove poput: Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Baila Me, Bem Bem Maria, A Mi Manera…

 

Druge večeri, 31. kolovoza, u 21 sat nastupa jedan od najvećih gitarskih virtuoza s ovih prostora Vlatko Stefanovski s novom, najmlađom postavom svog tria pod imenom V3 trio koju čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Obožavatelji će ovom prilikom moći uživati u Vlatkovoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici kojom vješto kombinira ethno, rock, jazz i blues te probranoj selekciji Vlatkovog i Leb i sol repertoara koji čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih, Čukni vo drvo, Skopje, Kalađijsko oro… 

 

Treće večeri, 1. rujna, u 21 sat festival će zatvoriti jedan od najuspješnijih pop-rock sastava s prostora bivše države Bajaga i Instruktori čija popularnost ni danas ne jenjava.

Kroz više od 30 godina postojanja, pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim se pjesmama zauvijek upisao u srca mnogih generacija obožavatelja.

Splitska publika imat će priliku čuti nove, ali i legendarne stare hitove, stvarane kroz dugi niz godina među koje se svakako ubrajaju: Tišina, Ti se ljubiš, Zažmuri, Plavi Safir, Dobro jutro džezeri, Muzika na struju, 220 u voltima, Tamara, S druge strane jastuka i mnogi drugi.

 

Ne propustite jedan od najatraktivnijih glazbenih događaja ovoga ljeta - festival “S okusom soli…” i nabavite svoje ulaznice na vrijeme u sustavima Eventim i Adriaticket.


Reci što misliš!

 Izdvojeno