Zabava

rockmark

Grupa The Doors u stripu!

Grupa The Doors u stripu!

Nakon knjiga glazbene tematike i onih posvećenih kultnim serijama, Rockmarkov prvi korak u devetu umjetnost predstavlja strip o grupi The Doors i njihovom albumu Morrison Hotel.

Morrison Hotel peti je album legendarnog benda i objavljen je 1970. godine. Surađujući s preživjelim članovima benda (predgovor je napisao gitarist Robby Krieger) autorica Leah Moore napisala je jedanaest poglavlja inspiranih svakom od jedanaest pjesama s albuma, a poznata imena iz svijeta stripa dala su svoj umjetnički doprinos svakom od njih.

87b01edce97d437826d326dd203662c2.jpg?v=2Na 160 stranica stripa pjesme Doorsa poput Roadhouse Blues, Waiting for the Sun, Land Ho!, Indian Summer soundtrack su prosvjedima protiv rata u Vijetnamu, pokretima za građanska prava, podsjećaju na velike koncerte koje su Doorsi održali i događaje koji su obilježili bend, te još jednom potvrđuju utjecaj koji su Jim Morrison i The Doors imali na svoju i sve buduće generacije.

"Tekstovi koje su pisali i energija kojom su svirali - njihove pjesme ne samo da su prikladne za ovaj medij, već zapravo žude za tim da postanu strip", kaže Leah.

Cijena knjige je 17,90 eura.


Reci što misliš!