Zabava

24. lipnja

Ovogodišnjem glazbenom festivalu "Derivat" prethodit će revija "Nosi se"

Ovogodišnjem glazbenom festivalu
HRT Radio Zadar

Nakon američke turneje, spektakularni nizozemsko-novozelandski trio My Baby vraćaju se u Europu, a Teatro VeRRdi ih po prvi put dovodi u Zadar na Derivat 05, 24. lipnja i to u centar grada - na Kapetanski park.

Podržat će ih vrhunski regionalni bendovi KOIKOI (Beograd), LHD - ex Bambi molesters (Sisak) i Zmaj Orko Star (Zagreb), što garantira iznimnu večer za ljubitelje dobre glazbe.

 

Ovogodišnji Derivat 24.6. nastavlja se u niz s diskurzivno-kazališnom revijom "Nosi se" Teatra VeRRdi koja u Zadru ove godine tematizira rokenrol u njegovim umjetničkim i društvenim pojavnostima i derivacijama.

Nosi se započinje 21. lipnja u 20:45 sati izložbom fotografija "Fotofonija grada i okolice" autora Stipe Suraća, u dvorištu Kazališta lutaka Zadar i promocijom knjige "Glazba za žedno uho" Mate Škugora. 

 

Revija "Nosi se" predstavama Walk on the wild side, Tako nam bog pomogao, Sloboština Barbie i Ubu Ovo Ono uz promocije, razgovore i druženja uzburkava atmosferu umjetničke vibracije prema klimaksu zadarske ljetne rokenrol večeri na Kapetanskom parku nastupom My Baby čiji je nedavni nastup u Zagrebu glazbeni kritičar Zoran Stajčić naslovio frazom “Izuvanje iz cipela”.

 

 

Program Derivat počinje 24. lipnja u 18 sati na Kapetanskom parku u hladu borova s Brlog Craft Marketom, prodajnim sajmom rukotvorina, opg-ova i buvljakom uz sajmenu ispitnu predstavu Ubu Ovo Ono ADU Zagreb, Radio Teatra i Teatra&td inspiriranom Kraljem Ubuom Alfreda Jarryja. 

 

Glazbeni program započinje u 20:00 sati nastupm grupe Zmaj Orko Star - euro jazz rock psihodeličnim triom vrhunskih glazbenika iz raznih bendova poput Chui, ZM Loose trio, Big band HRT i drugih. 

 

Nakon njih, poslije dugo vremena ponovo pred zadarskom publikom natupaju svima dobro poznati Lada, Hrvoje i Dinko, nakon Bambi Molestersa okupljeni u trio naziva LHD.

A pred ovogodišnje zvijezde Derivata My Baby prvi put u živo pred zadarskom publikom predstavlja se jedan od najboljih mlađih bendova u regiji, beogradski kvartet KOIKOI.

 

"Nosi se" revija od 21. do 24. lipnja u nizu s Derivatom, 24. lipnja ove godine kroz četiri dana oko Dana antifašističke borbe i u vrijeme ljetnog solsticija cilja razdrmati, analizirati i zabaviti zadarsku umjetničku scenu. 

Dok s jedne strane propituje društvenu stvarnost u energiji buntovništva rokenrola, s druge strane poziva na koncentraciju prema umjetničkom djelu kao disciplini koja odgovorno odgovara na važna društvena i intimna pitanja.

 

Ulaznice za Derivat moguće je on-line kupiti preko stranice www.teatroverrdi.eu na platformi Entrio te u Zadru na prodajnim mjestima: Dejabrew pub, Caffe 72 i Trooper bar i u Benkovcu u Pizzeriji Pape.

 

Djeca su dobrodošla i imaju besplatan ulaz.


Reci što misliš!