Zabava

neviđena euforija

Buč Kesidi rasprodali pa "zapalili" Šalatu

Buč Kesidi  rasprodali pa
Vedran Metelko

Grupa Buč Kesidi sinoć je velikim trijumfalnim koncertom na rasprodanom stadionu Šalata potvrdila status najvećeg rock benda nove generacije na ovim prostorima.

Nakon famoznih pet koncerata 2021. u ALU Buč Kesidi su ponovo uspjeli napraviti nešto što nije niti jedan novi bend prije njih. Rasprodana je Šalata. Ovaj omiljeni zagrebački stadion i jedan od najprestižnijih koncertnih prostora ovih krajeva dosad su punila velika strana imena kao što su Duran Duran ili Manu Chao te domaći rock divovi s karijerama dugim preko 30 godina poput Pipsa ili Bareta. Sad je to uspjelo i daleko najmlađima od njih, ljevorukom disco pop-rock duu iz Pančeva sa samo dva studijska albuma. I to ne samo da je uspjelo, nego je više od 4700 fanova na prepunom stadionu pokazalo da bend ima apsolutnu podršku za još veće stvari.

Buč Kesidi Buč Kesidi @ Šalata

Svega tjedan dana poslije Novog Sada turneja “Skupi snagu” sletjela je u Zagreb. Na teren Šalate Zoran Zarubica i Luka Racić su iznijeli apsolutno sve što imaju - jake singlove i skrivene favorite okupljene na albumima “Posesivno – ospulsivni hospul” i “Euforija”, kao i nove tri pjesme “Trebaš mi”, “Skupi snagu” i “Curimo po asfaltu”, savršeno uklopljene u set. “Nema ljubavi u klubu”, “Laž”, “Subota”, “Nebitna”, “Tiho”, “Kasno je” pojačanje su dobile u neobjavljenim gostima. Maskirani dvojac Nipplepeople s bendom je izveo “Frku”, a z++ svoja dva jaka singla “Dijamanti” i “Ljeto već je gotovo” u velikom finalu koncerta zaključenom s megahitovima “Idemo do hodnika” i “Đuskanje ne pomaže”.

“Sinoć na Šalati se desilo nešto posebno i veoma bitno za nas, toliko podrške i ljubavi i od strane cijelog grada nam je pomoglo da ostvarimo nešto što smo sanjali kao klinci. Svirati na punom stadionu nije mala stvar, a nešto nam govori da smo zbog vas tek na početku. Zbog vas vrijedi uložiti svoj maksimum i dati sve od sebe kako bi pokazali našu muziku u najboljem svjetlu. Beskrajno vam hvala na tome, vidimo se ponovo uskoro” – poručio je bend nakon koncerta.

Sinoć na Šalati nisu trijumfirali samo Buč Kesidi. Sjajni Joker Out “natjerao” je više od 2500 fanova da se pojavi na njihovom nastupu koji je kulminirao Eurovizijskim favoritom “Carpe Diem”, ali i pokazao da bend ima vjerojatno najjaču hrvatsku fan bazu za jednog slovenskog izvođača. Priliku da otvori koncert, koju su iskoristili na fantastičan način, dobio je zagrebački garažni dvojac DJECA! uz pomoć Pocket Palme. Po vlastitom priznanju bilo je ovo njihovo najbolje koncertno izdanje do sad.


Reci što misliš!