Zabava

poslušajte

Nova pjesma mornaričke klape iz Splita a cappella obrada pjesme Marka Perkovića Thompsona

Nova pjesma mornaričke klape iz Splita a cappella obrada pjesme Marka Perkovića Thompsona

Ususret obilježavanju Dana OSRH i 32. obljetnici ustroja Hrvatske vojske, klapa "Sveti Juraj" HRM-a predstavlja novi glazbeni spot za novu obradu pjesmu Ratnici svjetla.

Spot je posvećen svim hrvatskim braniteljima, Ratnicima svjetla koji su poginuli u Domovinskom ratu u obrani Hrvatske kao pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske.

Njihovu žrtvu nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti, stoga je spot sniman na lokacijama koje su zbog svoje povijesne važnosti u Domovinskom ratu duboko utkane u svijest svakoga od nas.

Tako su za potrebe spota odabrana Plitvička jezera, mjesto pogibije prve žrtve Domovinskog rata; naš prelijepi Velebit na čijim su se obroncima u nezamislivo surovim uvjetima branili položaji i mjesto pogibije brojnih znanih i manje poznatih hrvatskih vitezova; Otavice kod Drniša kao simbol čuvanja uspomena na sve poginule mladiće i djevojke diljem Hrvatske i beskrajnu tugu roditelja; Vukovar, grad heroj, simbol nezamislivog hrvatskog otpora i stradanja…

Gotovo da nema kamena koji nije zapečaćen krvlju hrvatskih branitelja i ne zamjerite što su za potrebe spota odabrani samo neki spomen podsjetnici. 

Oni su  simbol svih naših poginulih, oni su  pokazatelj hrabrosti i domoljublja svih hrvatskih branitelja. Oni su Hrvatska, njima je dugujemo…

Nova pjesma mornaričke klape iz Splita je a cappella obrada pjesme Marka Perkovića Thompsona za koju je spot snimio Odjel multimedijalnih sadržaja SSOJI-a  MORH-a.

Scenarij i režija: Vesna Pintarić, voditeljica Odjela multimedijalnih sadržaja SSOJI MORH-a 

Snimanje i montaža: Goran Resovac

Aranžman: Tonći Ćićerić, šef dirigent Orkestra HRM-a