Zabava

Showbizz

Johnny Depp se vraća kao kralj: Prošetat će crvenim tepihom

Johnny Depp se vraća kao kralj: Prošetat će crvenim tepihom
Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP

Filmski festival u Cannesu spreman je za burno otvorenje, povratničkim filmom Johnnyja Deppa u kojem će pokazati vještine na francuskom kao kralj Luj XV.

Ovom 59-godišnjaku karijera je srozala u Hollywoodu, iako je prošle godine pobijedio na suđenju za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard tijekom kojeg se javnost zgražala žestokima optužbama za obiteljsko nasilje.

No, Depp se postupno vraća na posao i pojavit će se na crvenom tepihu u Cannesu s francuskom dramom “Jeanne du Barry” o monarhu iz 18. stoljeća koji se zaljubio u prostitutku.

 

 

Direktor festivala Thierry Fremaux rekao je novinarima da ga “ne zanima” Deppovo suđenje.

- Zanima me Depp kao glumac, kazao je.

 

Michael Douglas također će prisustvovati ceremoniji otvaranja kako bi primio počasnu Zlatnu palmu.

 

Festival na Francuskoj rivijeri, koji traje do 27. svibnja, uključuje mnoštvo premijera, među kojima je “Indiana Jones i brojčanik sudbine” u srijedu, što će biti peti i posljednji nastavak tog serijala s Harrisonom Fordom kao arheologom u glavnoj ulozi.

U subotu će se prikazati najnoviji film Martina Scorseseja “Killers of the Flower Moon” s Leonardom DiCaprijom i Robertom De Nirom.

 

Istoga će dana posjetitelji moći vidjeti Natalie Portman i Julianne Moore u filmu Todda Haynesa “May December”.

Jedan je od 21 filma koji se natječu za Zlatnu palmu, a među redateljima je sedam žena, najviše dosad.

 

Fremaux je rekao da je povećanje zastupljenosti žena na festivalu “temeljno pitanje”, ali “odbijam čestitke, to je evolucija”.

- Ne gledamo na spol, mi biramo filmove, dodao je.

 

Nekoliko laureata vratilo se u konkurenciju, uključujući britanskog dvostrukog pobjednika Kena Loacha, Japanca Hirokazua Kore-eda i Nijemca Wima Wendersa.

Na čelu žirija je prošlogodišnji pobjednik, Šveđanin Ruben Ostlund (“Trokut tuge”), a članovi su i holivudske zvijezde Brie Larson i Paul Dano.

 

Oko tisuću policajaca i zaštitara radi na festivalu zbog straha od prosvjeda povezanih s nepopularnim mirovinskim reformama predsjednika Emmanuela Macrona, a sindikat CGT čak prijeti isključenjem struje.

 

Deppova “Jeanne du Barry” navodno tek treba osigurati distribuciju u SAD-u.

Njegovi dijalozi u filmu svedeni su na kratke fraze koje mu pomažu prikriti američki naglasak.

 

Maiwenn, francuska zvijezda koja režira i igra glavnu ulogu, priznala je da je bila zabrinuta zbog utjecaja Deppovih pravnih problema.

- Film je snimljen prošlog ljeta i on je baš bio na drugom suđenju, rekla je Maiwenn za AFP prošloga tjedna.

- Imala sam puno briga. Pitala sam se kakav će mu biti ugled, rekla je.

 

No, ona je i sama kontroverzna.

U ožujku je poznati francuski novinar Edwy Plenel iz Mediaparta podnio kaznenu prijavu protiv Maiwenn optuživši je da mu je prišla u restoranu, zgrabila ga za kosu i pljunula u lice.

 

Depp je ostao bez nekoliko poslova nakon što ga je Heard optužila za zlostavljanje, ali daleko je od toga da postane nepoželjan.

Prošli tjedan je osigurao je rekordan ugovor od 20 milijuna dolara kako bi ostao zaštitno lice Diora, objavio je Variety.

 

Također će uskoro režirati film o umjetniku Amedeu Modiglianiju kojega će glumiti Al Pacino.


Reci što misliš!