Zabava

nešto novo

Prvo izdanje britanskog Voguea na brajici, reakcija oduševila urednika

Prvo izdanje britanskog Voguea na brajici, reakcija oduševila urednika
Pixabay

Glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful "oduševljen" je reakcijom na prvo izdanje njegova časopisa na brajici za slijepe i slabovidne osobe.

Svibanjsko izdanje modne publikacije, koja je u Velikoj Britaniji pokrenuta 1916. godine, dostupno je u fizičkom izdanju na Brailleovom pismu (brajici), kao i u obliku audio zapisu.

"Prvi put u povijesti @britishvoguea, drago mi je podijeliti s vama da je časopis sada dostupan na Brailleovom pismu, za slijepe i slabovidne osobe", objavio je Enninful na Instagramu.

“Vogueov tim i ja smo oduševljeni reakcijom na svibanjsko izdanje, ali ono što nas je proces rada na njemu naučio jest da su najvažnije opipljive i trajne promjene."

"Vogue, modna i izdavačka industrija još uvijek imaju puno toga za napraviti, ali me čini vrlo sretnim što danas vidim dolazak prvog izdanja na Brailleovom pismu", kazao je on.

Svibanjsko izdanje časopisa fokusirano je na inkluzivnost i predstavlja talentirane osobe s invaliditetom, uključujući zvijezdu naslovnice Sinead Burke, irsku spisateljicu i aktivisticu za osobe s invaliditetom koja ima ahondroplaziju, najčešći oblik patuljastog rasta.

U ovom su izdanju također glumica Selma Blair, modeli Aaron Rose Philip i Ellie Goldstein te američka prevoditeljica znakovnog jezika i izvođačica Justina Miles kao zasebne naslovne zvijezde.

Izdanje sadrži 19 osoba s invaliditetom iz svijeta mode, sporta, kulture i aktivizma predstavljeno kroz intervjue, osobni esej i više.


Reci što misliš!