Zabava

#eurosong2023

Ovo su najbolji hrvatski rezultati u povijesti Eurosonga

Ovo su najbolji hrvatski rezultati u povijesti Eurosonga
Davor Višnjić/Pixsell

Let 3 danas će pjesmom Mama ŠČ! pokušati izboriti ulazak u finale Eurosonga. Mnogi obožavatelji natjecanja smatraju da riječki sastav ima velike šanse za ulazak u finale, a na kladionicama su Letovci trenutno na 16. mjestu.

Dok mnogi polažu nade u Let 3, prethodnih godina hrvatski predstavnici nisu postigli zapažene uspjehe te mnogi od njih nisu ušli u finale. Međutim, devedesetih je Hrvatska na Eurosongu bila puno uspješnija te je slovila za “eurovizijsku silu”. Prisjetili smo se nastupa koji su postigli najbolje plasmane Hrvatske na izboru za pjesmu Eurovizije.

Maja Blagdan – četvrto mjesto

Maja Blagdan je 1996. godine u Oslu završila na četvrtom mjestu s 98 bodova u ukupnom poretku. Pjevačica se svojim nastupom upisala u povijest ovog glazbenog natjecanja jer je otpjevala najviši ton u povijesti Eurosonga.

Doris Dragović – četvrto mjesto

Tri godine kasnije, Doris Dragović je u Izraelu također završila na četvrtom mjestu, a mnogi eurovizijski fanovi i blogeri smatraju da je Hrvatska te godine trebala pobijediti. Nastup Doris Dragović te godine je bio kontroverzan zbog muških vokala koji su se čuli u pjesmi, a nisu bili na sceni, pa je Hrvatska kažnjena.

Danijela Martinović – peto mjesto

Danijela Martinović je na Eurosongu 1998. s pjesmom Neka mi ne svane osvojila peto mjesto. Zanimljivo je da je ona prva predstavnica u povijesti Eurosonga koja se presvukla tijekom nastupa. Svojom zamjenom crne haljine u bijelu pokrenula je novi trend na pozornici Eurosonga.

Goran Karan – deveto mjesto

Goran Karan je 2000. godine završio na devetom mjestu, a samo godinu dana kasnije na desetom je bila Vanna. Od tada Hrvatska nije bila među prvih deset u ukupnom poretku, piše Index.

Naša prošlogodišnja predstavnica Mia Dimšić nije se uspjela plasirati u završnicu spektakularnog glazbenog natjecanja, a Hrvatska se zadnji put stala na pozornicu u finalnoj večeri prije 6 godina.


Reci što misliš!