Zabava

Maximilian Lenz

Njemački DJ će 'vudu Wagnerom' iznenaditi Uskršnji festival u Salzburgu

Njemački DJ će 'vudu Wagnerom' iznenaditi Uskršnji festival u Salzburgu

Njemački DJ ima namjeru elektroničkom izvedbom djela Richarda Wagnera iznenaditi svijet klasične opere na ovogodišnjem Uskršnjem festivalu u Salzburgu.

"Ljudi će moći pljeskati, plesati, sjediti i zviždati", rekao je Maximilian Lenz, poznatiji kao Westbam, za dpa u nedjelju.

"Spreman sam na sve."

Lenz, koji ne skriva svoju nenaklonost klasičnom pjevanju, u četvrtak će predstaviti svoj Wagner-remix "Noć ljubavi" u Felsenreitschuleu u Salzburgu zajedno s orkestrom Gewandhaus iz Leipziga. Ponovljena izvedba planirana je u Leipzigu 15. travnja.

Usporedio se s Wagnerom kao glazbenikom.

"Wagner je bio takav: složio sam glazbenu pozadinu za svoju scenu kako bih pojačao emocije. I na neki način tako DJ tretira glazbu", rekao je.

"Ne radi se o tome da se Wagner pretvori u disko", rekao je. Cilj je "spojiti hipnotično i vudu poput beskonačne Wagnerove melodije s intenzivnim Westbamom, odnosno hipnotičkim ritmom."

Lenz kaže da se bori s ekstremima u Wagneru kao što su glasnoća, ritam i tempo. "Ja sam dijete punk rocka, novog vala i crne glazbe, i viđeno iz svih tih smjerova, klasična glazba općenito, a posebno Wagner, čini se tako ludom i kompleksnom", rekao je.

Nikad nije bio na klasičnoj operi.

Iako ima poštovanja za neke aspekte, aranžman nota mu se čini čudan i akustički neobjašnjiv, kaže DJ.


Reci što misliš!