Zabava

#kazalište

Na 33. Marulićevim danima 11 predstava

Na 33. Marulićevim danima 11 predstava
press

Na 33. Marulićevim danima, koji će se održati od 21. do 28. travnja u Splitu, u službenoj festivalskoj konkurenciji bit će prikazano 11 dramskih predstava nastalih po hrvatskim dramskim tekstovima u produkciji kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Predstave je odabrala izbornica Festivala hrvatske drame Marulićevi dani Kim Cuculić, a program je potvrđen u četvrtak na online sjednici festivalskog vijeća,

Hrvatsko narodno kazalište iz Splita izvest će predstavu Ivane Vuković "55 kvadrata" u režiji Ivana Plazibata, Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba "Plodnu vodu" Marine Vujčić u režiji Nenni Delmestre, a Gradsko kazalište "Zorin dom" iz Karlovca nastupit će se predstavom Petre Cicvarić "Semafor" u režiji Peđe Gvozdića.

Teatar &TD na festival dolazi s predstavom "Franz" Tomislava Zajeca u režiji Renea Medvešeka, a Umjetnička organizacija Punctum i KunstTeatar s predstavom Maše Kolanović "Sloboština Barbie" u režiji Natalije Manojlović.

Umjetnička organizacija Arterarij nastupit će s autorskim projektom Romana Nikolića "Na dnu oceana postoje neki svjetovi", a splitska PlayDrama s predstavom nastalom po motivima knjige "Summa atheologiae" Borisa Dežulovića "Tako nam Bog pomogao" u režiji Hrvoja Korbara.

Na Festivalu će biti izvedene dvije predstave Tene Štivičić - "Krijesnice" u izvedbi Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika u režiji Paola Tišljarića i "Kabaret Kaspar" u izvedbi ljubljanskoga Slovenskog narodnog gledališča u režiji Marjana Nećaka.

Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara dolazi s predstavom Marka Tomaša "Noć s Aleksom" u režiji Ivice Buljana, a Sarajevski ratni teatar SARTR s predstavom Ivora Martinića "Moj sin samo malo sporije hoda" u režiji Ivana Plazibata.


Reci što misliš!