Zabava

astro kantun

Koji su horoskopski znakovi najpametniji

Koji su horoskopski znakovi najpametniji
Thinkstock

Ponekad je lako brzo prepoznati pametne osobe u prostoriji. Uvijek imaju duhovitu primjedbu i rado dijele svoje golemo znanje s drugima. Oni su izvrsni sugovornici i uvijek obave stvari kako treba. Zašto su neki pojedinci tako sjajni?

Ta crta osobnosti mogla bi biti povezana i s astrologijom, piše Best Life. U nastavku pogledajte koji su znakovi zodijaka najpametniji.

6. Škorpion

Škorpioni mogu djelovati tiho pa možda čak i hladno, ali to samo pridonosi njihovom pažljivom ponašanju. Nisu tradicionalno pametni u smislu načitanosti, ali shvaćaju stvari svojim jedinstvenim načinom razmišljanja. Astrolog Ryan Marquardt objašnjava da škorpioni imaju detektivsku kvalitetu i obično su tri koraka ispred svih ostalih.

“Oni mogu otkriti skrivene tragove koji mnogima promaknu, što ih navodi da pronađu odgovore i rješenja brže od nekih svojih kolega”, kaže Marquardt.

5. Strijelac

Strijelci su uvijek spremni za nove avanture i iskustva. Što mislite odakle im svo znanje?

“Oni su definitivno ljudi koji sagledavaju širu sliku i imaju izvor mudrosti iz kojeg crpe genijalna rješenja”, kaže astrologinja Jill Loftis.

Ovi znakovi imaju neutaživu žeđ za otkrivanjem novih stvari i iskorištavanjem svoje pameti.

4. Vodenjak

Sa svojim jedinstvenim načinom razmišljanja, vodenjak je najčudniji znak zodijaka. Zbog neobičnih sklonosti možda nećete odmah primijetiti njihovu pametnu narav, ali obično su barem jedan korak ispred gomile. Ovaj znak ima brze mentalne sposobnosti i može nadmudriti druge u tren oka.

“Koliko god se nekim ljudima činili otkačeni, njihov je oštar um odlučan pronaći rješenja”, kaže Marquardt za Best Life.

3. Djevica

Djevice su pametne i vole analizirati sve situacije. Njihova sposobnost da shvate stvari je bez premca, tako da definitivno želite ove ljude u svom kutu. “Sjajno je imati djevicu koja će vam pomoći u rješavanju problema ili iznalaženju kreativnih rješenja”, kaže Loftis.

Ovim zemljanim znakovima vlada Merkur, planet koji nadzire kognitivne vještine, pa njihova pamet brzo dolazi do izražaja. Djevice će voditi velike igre, ali će sigurno postići ono što žele zahvaljujući svojoj pameti i vrhunskim organizacijskim sposobnostima.

2. Ovan

Kao prvi znak zodijaka, ovan se brzo kreće i razmišlja. Također su nevjerojatno neovisni i samouvjereni što im daje dodatni poticaj kada je u pitanju pamet.

Marquardt kaže da su oni znak koji je najviše upleten u svoju iskonsku prirodu.

“Ovan je praktički izmislio koncept instinkta, a na ruku im ide i energija početničke sreće, tako da sve dok slijede svoju intuiciju bez pogađanja, obično će dobiti željeni ishod”, kaže on.

1. Blizanci

Blizanci se brzo kreću i uvijek s lakoćom uče nove stvari pa ne čudi što su najpametniji horoskopski znak. Ovaj zračni znak neprestano crpi informacije iz raznih izvora i uvijek u glavi ima spremnu veliku količinu trikova.

“Bilo da se radi o pamćenju neke scene iz filma, smišljanju duhovite replike ili pamćenju kako nešto popraviti, blizančeva sposobnost da vide različite ishode odjednom pomaže im da budu u prednosti po pitanju pameti”, kaže Loftis.

Ovaj znak također može oponašati pamet drugih ljudi.


Reci što misliš!