Zabava

četvrtak, 16. ožujka

Pervanova Posljednja večernja na Višnjiku

Pervanova Posljednja večernja na Višnjiku
Ivica Galovic/PIXSELL

Najpopularniji humoristični serijal svih vremena – Večernja škola – nakon 15 godina ponovno je okupila svoje junake i kreće na turneju širom Hrvatske nazvanu Posljednja Večernja!

Predstava u Zadru, u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, najavljena je za 16. ožujka 2023., a kad organizator najavi prodaju ulaznica za zadarsku izvedbu Posljednje Večernje, javnost će biti pravodobno informirana.

Željko Pervan alias profesor Maksimilijan Jure Kučina i njegovi učenici Blaž (Damir

Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) ponovno će sjesti u školske klupe, a Pervan je već najavio da je ova turneja oproštajna i da nema namjeru nastavljati s novim izdanjima legendarne Večernje škole.

Turneja Posljednja Večernja započet će u Slavonskom brodu 17. veljače u sportskoj dvorani Brod, 18. veljače je na redu Čakovec, u dvorani Graditeljske škole, a 20. travnja, Posljednja Večernja stiže u zagrebačku Cibonu, odnosno KC Dražen Petrović.

Zanimljivo je da će sve izvedbe početi u 19, 59 sati, a zbog velikog zanimanja publike, ulaznice za prve tri izvedbe upravo su puštene u prodaju u sustavu Eventim.hr. Posljednja Večernja će potom krenuti put Splita, Rijeke, Karlovca, Osijeka, Vukovara, Koprivnice, Zadra, Kutine, Šibenika, Nove Gradiške, Đakova, Opatije, Varaždina i dr.

f1fdf28526eb587627d5269af7c4299b.jpg?v=2Od 1995. do 2008. godine naša je Večernja škola imala jednu premijeru tjedno što je veliki uspjeh jer kazališta imaju dvije tri premijere godišnje.

Nije riječ o čistoj improvizaciji, svaka emisija imala je temu oko koje smo raspravljali i dogovarali se na način da nitko od likova ne ‘izađe’ iz lika.

Nismo si smjeli dozvoliti da se lik karakterno mijenja bez nekog dobrog razloga jer smo znali da gledatelji očekuju dosljedan mentalni sklop kod svakog lika. Duhoviti ljudi, koje sam srećom okupio, prilično su rijetki , kod nas i u svijetu. Smiješnih ima ali ne i duhovitih pogotovo onih koji svoju duhovitost mogu medijski uobličiti i godinama trajati.

Važno je znati da se duhovit čovjek ne može proizvesti , postati duhovit iz čega proizlazi da se isto tako ne može prestati biti duhovit. Tu činjenicu valja prihvatiti jer mnogi ambiciozni pate, zlobe uokolo , trude se, kopiraju…

Nasmijavati ljude, godinama, velika je čast jer dokazuje da niste samo prodisali, pojeli i popili hraneći se usput tuđim padovima – komentirao je novu turneju Večernje škole Željko Pervan.

Pervan doista već više od tri desetljeća s punim pravom slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara. Još od nastanka Zločeste djece i preko legendarne Večernje škole u kojoj će publika od veljače imati mogućnost ponovno uživati, pa sve do Pervanova dnevnika i novijih predstava Na komadiću Europe, Ljubav i zloba i dr. Pervanovi projekti, stand-up showovi i predstave uvijek iznenade i privuku publiku u velikom broju.


Reci što misliš!