Zabava

nova serija

Svečana premijera prve epizode nove serije HRT-a „Metropolitanci” na jubilarnom 15. Weekend media festivalu

Svečana premijera prve epizode nove serije HRT-a „Metropolitanci” na jubilarnom 15. Weekend media festivalu
HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u petak, 23. rujna na ovogodišnjem jubilarnom 15. Weekend media festivalu predstavila je premijerno prvu epizodu nove domaće hit serije „Metropolitanci” koju ove jeseni gledateljima donosi HRT

Točnije od ponedjeljka 26. rujna na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:45 sati i to po prvi put dva dana zaredom, dvije epizode tjedno, ponedjeljkom i utorkom.

U Rovinju su se sinoć okupila brojna poznata lica u dvorani weekendica kako bi prisustvovala svečanoj premijeri prve epizode dramske serije „Metropolitanci” koju je za HRT napravila Ring produkcija. Od prvog trenutka kad su se redatelj Igor Šeregi te autor serije, scenarist i glavni producent Dario Vince s glumicom Natašom Janjić Medančić popeli na binu i pridružili jednoj od omiljenijih lica HTV-a Martini Validžić koja je najavila zajedno sa njima projekciju, pa do kraja, atmosfera je bila sjajna. „Ovo je jedna mala ljubavna posveta današnjem Zagrebu”, rekao je Vince. A Nataša Janjić Medančić koja je povela djecu i muža na projekciju dodala je: „Priča mi je draga jer nam je svima bliska i poznata. Drago mi je da je netko ovako brzo obradio aktualna zbivanja, taj potres i pandemijsko vrijeme u kojem živimo”.

353d7aac3d4993d30afde9f91fed245e.jpg?v=2Nakon aplauza prisutne publike i uz nazočnost protagonista serije glumice Nataše Janjić Medančić, redatelja Igora Šeregija i autora serije Daria Vincea dobra atmosfera preselila se na terasu dvorane weekendica na kojoj je slijedio raskošni HRT-ov domjenak, uz zvuke grupe Gelato sisters koja je dugo u noć zabavljala sve prisutne.

Nova serija „Metropolitanci” zaintrigirala je javnost, osim zbog vrlo aktualne teme i zbog ogromnog popisa poznatih glumaca koji se u njoj pojavljuju. Okupljena je prepoznatljiva glumačka postava koju čine Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić Medančić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Jurčić, Barbara Nola, Ljubica Jović, Judita Franković i mnogi drugi. Riječ je o duhovitoj seriji s gorkim okusom naše stvarnosti, radnja se odvija u izmišljenom prigradskom kvartu Vrtovec u Zagrebu, a brojne likove povezuje trauma potresa. U tako novostvorenoj zajednici vriju različitosti i "kuhaju" se sukobi, a ponajviše onaj između stomatologa Petra ( Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu te lokalnog moćnika, vlasnika restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u takvoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

Premijeru prve epizode serije „Metroplitanaci” na programu Hrvatska radiotelevizije ne propustite u ponedjeljak 26. rujna na Prvom programu (HRT-HTV1)u terminu od 20:45 sati i to po prvi put dva dana zaredom, dvije epizode tjedno, ponedjeljkom i utorkom.

 


Reci što misliš!