Zabava

skraćeni stečaj Glazbenog kluba

Kultna Jabuka briše se iz sudskog registra

Kultna Jabuka briše se iz sudskog registra
Davor Puklavec/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je i istovremeno zaključio skraćeni stečaj Glazbenog kluba (GK) Jabuka d.o.o te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s nešto više od 21.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Odluka je uslijedila nakon oglasa u srpnju kojim su se zastupnici GK Jabuke pozivali da u zakonskom roku predaju popis imovina i obveze tvrtke, a vjerovnici da predlože otvaranje otvaranje redovnog stečaja. Budući da se zastupnici ni vjerovnici nisu odazvali u predviđenim rokovima, sud je zaključio da je GK Jabuka nesposobna za plaćanje te zaključio skraćeni stečaj.

Tom sudskom odlukom bit će izbrisan i posljednji službeni trag postojanja legendarnog zagrebačkog glazbenog kluba ''Jabuka'' otvorenog u veljači 1968., a koji je do definitivnog zatvaranja u listopadu 2020., nakon višegodišnjih sudskih sporova i sukoba s zagrebačkom vlasti bio okupljalište rokera i darkera - naročito tijekom 1980-ih.

''Jabuka je kultura življenja, utočište tolerancije i dio duše Zagreba. Dio ponosne povijesti našega grada i povijesti mnogih od nas'', bilo je istaknuto u posljednjoj poruci na facebook stranici GK Jabuke. U toj objavi iz GK Jabuke istaknuli su i da će upravo zbog ''svih generacija, ljubavi, prkosa i truda'' nastaviti rad u egzilu. Zaključili su i kako ''Jabuka ide dalje. Dok nam živo srce brije''.

No, unatoč tome – Jabuka nije nastavila rad. Čak ni ''u egzilu'' nakon zatvaranja kluba na Jabukovcu i deložacije provedene, simbolički, 20. listopada 2020. - upravo na Svjetski dan jabuka.


Reci što misliš!