Zabava

evo što možete probati!

Jesensko izdanje Street Food Festivala od danas na Puntamici

Jesensko izdanje Street Food Festivala od danas na Puntamici

Jeste li spremni za Zadar Street Food Festival? Čekaju vas Sharkburger, arancini na skradinski, Korean fried chicken

Već je poznato kako je otvorenje festivala, koji na najbolji mogući način spaja turizam i gastronomiju, zakazano za ovaj petak, 23. rujna u 16 sati, na najljepšoj dalmatinskoj festivalskoj pozornici – zadarskoj Puntamici. A sada je potvrđena i gastro karta koju će brojnim posjetiteljima ponuditi zadarski ugostitelji koji sudjeluju na ovom događaju.

Kao i prijašnjih godina, festivalu ostaju vjerni Maguro, koji nam ovog puta donosi Aziju u Zadar!

Posluživat će Korean fried chicken, katsu buns, wrap od piletine te popularne gyoze. Burgers & More stiže s posebnim New York Style burgerom čiji okus vodi ravno do Velike Jabuke.

Vraća se i mlada, entuzijastična ekipa iz Picnic-a koji 'doma' dolaze s dvije osvojene nagrade na nedavno održanom Burgerfestu u Zagrebu. U ovom, jesenskom izdanju festivala, uz nagrađivane burgere, nudit će svoje dobro poznate Mekane Obraze, jelo sa sporo kuhanim junećim obrazima.

Na festival se vraća i Feral sa svojim inovativnim burgerima poput Barbaq, Feral burgera te Royala, posebnog zbog jedinstvenog spoja raznih okusa.

Osim ovih dobro poznatih, po prvi puta na Street Food Festival Zadar stižu i nova imena: nakon glazbenog festivala, jedinstveni Vaicanto festival – Queenvention imat će iskorak i u gastro ponudi, a zanimljiva ekipa pod imenom Garden Lodge W8 predstavit će neka od jela baziranih na priči iz kuharice “Freddie Mercury's Royal Recipes“.

Premijerno se predstavlja Porat, lokal s pogledom na zadarski most, koji se prije nekoliko mjeseci odlučio za ulazak u gastro vode. Na Zadar street food Festivalu gostima će servirati jedinstvene arancine od skradinskog rižota, koji se kuha preko deset sati. Uz to, imat će i Porat burger, ali i teleće obraze u tortilji.

Kao šlag na kraju dolaze poznati lokali iz Varoši: Number One i Bob Rock's Ice Cream Shop koji će zajedno predstaviti svjetske street food hitove: Bubble Tea i Bubble Waffle. Bueno White, Mr. Oreo, Miss Nutela, M&M's samo su neke od ukusnih slatkih okusa koje čekaju goste Street Food Festivala Zadar.

Za vinski kutak i ove će se godine pobrinuti društvo Zadar Wine Festivala. Kako su najavili, na Puntamiku stižu s vrhunskim vinima zadarskoga kraja, dobro poznatim imenima eno i gastro krugova. Uz pomoć sommeliera treće razine, možete i sami postati majstori u sljubljivanju odlične festivalske spize s lokalnim vinima koji osvajaju na prvi gutljaj.

Ne zaboravite, i ove godine Street Food festival Zadar časti vas Aperol i Gin tulumima koji će zasigurno podići raznovrsnost ponude ovog jesenskog izdanja poznatog zadarskog festivala.


Reci što misliš!