Zabava

Agent 007 služit će kralju

Novi Bond bit će u službi Njegova Veličanstva, kralja

Novi Bond bit će u službi Njegova Veličanstva, kralja

Tko će biti novo lice James Bonda još je nepoznanica, ali se zna da će on odsad biti "u službi kralja i domovine", najavili su producenti koji tek trebaju početi razgovore s Amazonom o budućem glumcu koji će utjeloviti legendarnog agenta 007.

"Tek počinjemo graditi odnos s Amazonom", koji je otkupio prava franšize od studija MGM, rekla je za AFP Barbara Broccoli, povijesna producentica flegmatičnog agenta. "Nismo još početi razgovarati o budućem filmu", dodala je. 

Broccoli i njezin polubrat Michael Wilson u srijedu su ostavili otiske svojih ruku u cementu pred slavnim teatrom u Hollywoodu no nisu željeli otkriti kakva budućnost čeka agenta 007.

Broccoli je nasljednica franšize svoga oca Alberta "Cubbyja" Broccolija, producenta koji je počeo adaptirati romane Iana Fleminga za ekran prije 60 godina.

Izbor Daniela Cragia za ulogu agenta isprva je izazvala polemike je bio je mnogo manje uglađen nego njegovi prethodnici. No pet filmova koja je snimio u ulozi Bonda postizala su rekordne svote pa je recimo opus "Skyfall" zaradio više od milijarde dolara 2012.

Nagađa se da bi novi zaokret mogao biti odabir glumca crne boje kože, što već priželjkuju neki fanovi. Možda bi novi Bond mogla biti žena, što je Broccoli već jednom dala naslutiti?

"Postoje određeni nepromjenjivi elementi" u liku sage o Bondu. "Glavni lik James Bond najvažniji je u filmovima i mislimo da je nepotkupljiv, da je u službi kraljice, a od sada će biti u službi kralja i domovine", rekla je.

Kontinuirana inovativnost 

Lik ostaje isti u svojoj biti jer on "pokušava svijet učiniti sigurnijim mjestom", dodaje Broccoli i "To je nešto što nećemo mijenjati".

Njezin otac Albert "Cubby" Broccoli, osnivač franšize, uvijek je producenticu poticao da "riskira kako bi se Bond mijenjao u skladu s vremenom". 

"Kao nasljednici pokušavamo unositi promjene, ponekad 'upale', ponekad ne, ali to nam omogućuje da stalno budem inovativni".

Barbara Broccoli i Michael Wilson predsjedaju filmskom sudbinom lika 007 od "filma "Zlatno oko" 1995., godinu dana prije smrti njihova oca. 

Njihovo poduzeće Eon dijelilo je zaradu od franšize sa studijem MGM koji je potpisao složen sporazum za prava na financiranje i distribuciju filmova.

No Amazon je kupio MGM u ožujku za 8,5 milijarda dolara i kadaje riječ o Bondu to više nije mitski studio, već tehnološki div koji je pokrenuo vlastitu streaming platformu.

Amazon Prime Video već je najavio da će producirati telereality emisiju na temu najvjernijeg službenika Veličanstva pod naslovom "007's Road to a Million".

"Publika uvijek ima očekivanja, ali voli iznenađenja", rekao je Michael Wilson koji želi da Bond bude odraz današnjeg svijeta jer "Kakve će brige moriti svijet za dvije do tri godine? Zato mu ne možemo nuditi istu stvar, ponovno i ponovno".


Reci što misliš!