Zabava

u 20.30 sati

Ne propustite u Brlogu projekciju filma Vlajternativa itd. (2022.)

Ne propustite u Brlogu projekciju filma Vlajternativa itd. (2022.)

Večeras u pivovari Brlog bit će održana projekcija filma Vlajternativa itd. (2022.)

Film je autorski rad multimedijalnog obrtnika, repera, pisca, snimatelja, redatelja, ali i prijatelja udruge Vlajter-ego Benkovac - Ante Storića iz Šibenika.

Završen je u produkciji Suteren filma i pomoć "povremenog tonskog snimatelja Marijana Kuvačića, pomoć i sudjelovanje članova i prijatelja udruge Vlajter-ego Benkovac, fotografije Ivana Buvinića itd, video isječak Adrijana Brzića itd.

U filmu se pojavljuje preko 50 govornika/ica koji/e svatko na svoj način ispred kamere pričaju svoje dojmove, iskustva sa doživljene, preživljene ili odsvirane Vlajternative. Film prikazuje i foto i video kadrove Benkovca, festivala, Sajma itd.

Prati se nastanak i razvoj alternativne scene u malom gradu Benkovcu - centru Ravnih kotara i Bukovice koji je poznat po Benkovačkom sajmu i tradicionalnim manifestacijama koji su naglašavali i održavali ruralnu sliku grada, a onda se pojavila Vlajternativa.

Snimanje je započelo prije otprilike 3 godine, zatim je malo pauzirano radi pandemije, njenih uzročno-posljedičnih veza, odnosa itd., da bi se aktiviralo i završilo u 2022.godini.
Redatelj je imao pune ruke posla, putovao je po gradovima, tražio ljude, bendove, dogovarao susrete, izdvajao tematske cjeline od nekoliko stotina sati materijala i sve to sažeo u jedan dugometražni dokumentarni film itd.

Prije same projekcije članovi udruge Vlajter-ego Benkovac (moguće i redatelj ako bude slobodan) održat će kratki info razgovor tj. uvod o stvaranju filma, kako je to sve išlo, objasniti kontekst za lakše razumijevanje filma koji obiluje tvrdom glazbom i zanimljivim govornicima od Pere Lovšina iz Pankrta, preko Hogara iz Motusa do članova M.O.R.T.-a i Disastera iz Šibenika, E.N.D. iz Zadra itd.

Dolazak i okupljanje planirano je u 20 sati, a sama projekcija oko 20:30.
 


Reci što misliš!