Zabava

art-rock grupa

Placebo pokrenuli online prodaju svoje korištene opreme, a cijeli prihod daju u humanitarne svrhe

Placebo pokrenuli online prodaju svoje korištene opreme, a cijeli prihod daju u humanitarne svrhe
Barbara Amendola/Press Association/PIXSELL

Engleski art-rock velikan Placebo pokrenuli su online trgovinu na kojoj prodaju opremu korištenu na prošlim turnejama i snimanjima albuma

Ovaj sjajan bend u sklopu velike turneje povodom izlaska novog studijskig albuma stiže na zagrebački stadion Šalata 27. lipnja 2022.

Nakon objave dugoočekivanog albuma “Never Let Me Go” Placebo su preko platforme Reverb u prodaju pustili više od sto komada glazbene opreme, među kojima su i kolekcionarski predmeti. Fanovi primjerice mogu ugrabiti opremu korištenu za snimanje albuma kao što su “Without You I’m Nothing”, “Sleeping With Ghosts” ili “Meds”, kao i Takamine akustičnu gitaru korištenu na jednom od najpoznatijih singlova benda “Every You Every Me” ili Korgov synth korišten na singlu “Pure Morning”. Cjelokupni iznos od prodaje određenih komada opreme ide u neprofitnu zakladu Music Saves UA i humanitranu pomoć za Ukrajinu.

Dugoočekivani osmi album Placeba “Never Let Me Go” prema jedinstvenim pohvalama glazbenih medija svrstan je među najbolje u njihovoj karijeri, a označava povratak jednog od najpoznatijih rock bendova na scenu. Odmah po objavi, album je bio broj jedan u Njemačkoj, UK-u, Austriji, Nizozemskoj, Švicarskoj, dok je top pet držao u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Švedskoj, a našao se i na listama najprodavanijih abuma i u Australiji. Album s 13 pjesama, najavljen singlovima “Beautiful James”, “Surrounded By Spies“, “Happy Birthday In The Sky” kao i “Try Better Next Time” od samo izlaska pobire pohvale.

Clash Music piše da album “Never Let Me Go” pokazuje koliko Placebo može oduševiti i da ih je nemoguće otpisati. Kerrang ih naziva okrunjenim prinčevima narodne republike rock’n’rolla. NME navodi kako je riječ o najboljem albumu nakon “Meds”, o renesansnoj ploči koja inspirira i predstavlja rock veterane u modernom dobu. DIY mag kaže da je album povratak u budućnost, Louder Than War navodi da je u 25 godina karijere ovo album Placeba koji ima najviše teksture i emocija. Xsnoize pak kaže da bend beskompromisnim povratkom želi vratiti vjeru u čovječanstvo.

Placebo je u više od dva i pol desetljeća karijere postao jedan od najznačajnijih rock bendova s preko 13 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta. Od istoimenog debi albuma, koji je promijenio britansku glazbu uz pjesme "Nancy Boy" i "Teenage Angst", bend je nastavio nizati singlove koje su im priskrbile horde fanova, osigurale im pozicije na nacionalnim ljestvicama, milijunske naklade i zacementirale mjesto u samom vrhu svjetske rock scene. “Every You Every Me”,  "Pure Morning", "Taste in Men", "Slave to the Wage", “Special K”, “The Bitter End”, “English Summer Rain” ili  “Special Needs” samo su neke od pjesama iz njihove fascinantne karijere, a svakim nastupom uživo potvrđuju zašto uživaju legendarni status.

Miljenici zagrebačke publike, bend predvođen Brianom Molkom, Placebo se vraća u Zagreb i to na open-air koncert na Šalati. Omiljena pozornica u centru grada bit će jedna od postaja koja će među prvima čuti kako zvuči novi Placebo, a bend će podsjetiti i na svoj prebogati katalog.

U prodaji su ulaznice po cijeni od 240 kn, a na dan koncerta cijena će biti 260 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

iframe frameborder="0" allowfullscreen="" mozallowfullscreen="" webkitallowfullscreen="" width="700" height="420" src="https://ezadar.net.hr/embed/video/421828/grimizni-zalazak-sunca-uvala-drazenica">

Reci što misliš!