Zabava

Kraljica Elizabeta se pojavila na konjičkoj utrci

Kraljica Elizabeta se pojavila na konjičkoj utrci
Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta, koja je bila primorana propustiti tradicionalno službeno otvaranje parlamenta ranije ovaj tjedan, pojavila se u javnosti u petak na konjičkoj utrci blizu svoga doma.

Elizabeta (96) je propustila ceremoniju otvaranja parlamenta u utorak zbog onoga što Buckinghamska palača opisuje kao "povremene probleme s kretanjem".

Rijetko je se moglo vidjeti u javnosti otkad je na jednu noć u listopadu prošle godine bila hospitalizirana zbog neimenovane bolesti, zbog čega su joj liječnici savjetovali da se odmara. Otad je obnašala svoje dužnosti ili iz daljine ili blizu svoga dvorca Windsor.

No u petak se pojavila veselo se smiješeći s prednjeg sjedišta svoga Range Rovera dok je promatrala kako se njezini konji natječu u utrci Royal Windsor Horse Show, koja se odvija na privatnom terenu njezina dvorca.

Četverodnevni događaj u Windsoru koji je započeo u četvrtak uključuje "Galop kroz povijest", na kojem će sudjelovati više od 500 konja i 1000 sudionika te je osmišljen u počast kraljici koja ove godine obilježava 70 godina na prijestolju.

Završnica će biti u nedjelju i na njoj bi se kraljica prema programu trebala pojaviti, kao i drugi članovi kraljevske obitelji. Očekuje se dolazak i glumaca Toma Cruisea i Helen Mirren.

Time počinju proslave njezina platinastog jubileja koje će kulminirati četverodnevnom svečanošću u lipnju.


Reci što misliš!