Zabava

europska turneja

Dream Theater i Devin Townsend u Zagrebu će svirati četiri sata

Dream Theater i Devin Townsend u Zagrebu će svirati četiri sata
LAA

Velikani prog rocka i metala Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, nalaze se na europskoj turneji u sklopu koje dolaze u Malu dvoranu Doma sportova u petak, 27. svibnja, najavio je organizator koncerta agencija LAA:

Nakon osam godina Dream Theater se vraća u Zagreb u sklopu velike “Top Of The World” serije koncerata, koja prati aktualan album A” View From The Top Of The World”, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji.

Legende progresivne metal i rock glazbe u Dom sportova donose svoju kompletnu produkciju od zvuka do svjetla i videa, a kao predizvođač će im se pridružiti kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend. Zagrebački koncert trajat će čak četiri sata, najavljuje organizator.

Nakon što su odradili dio turneje u Velikoj Britaniji, Dream Thater kroz cijeli svibanj čeka Italija, Mađarska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Norveška, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Bugarska, a s prvim danom lipnja turneja završava u Turskoj. Dosadašnje recenzije turneje hvale preciznost i virtuoznost glazbenika, koji savršeno povezuju glazbeni i vizualni dio koncerta.

U više od 30 godina karijere, Dream Thater imaju 15 milijuna prodanih albuma, dvije Grammy nominacije i jednu osvojenu.

Album “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma, čitatelji su izglasali “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne. 

Kao predizvođač nastupa kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend. Kroz tri desetljeća surađivao je sa Steveom Vaijem, a nastupa s bendovima Strapping Young Lad i The Devin Townsend Band tj. Project.

Na solo albumima miješa hard rock i prog metal, ali i ambijentalnu i new-age glazbu, a produkciju uspoređuju s onom Phila Spectora i Franka Zappe.

Raznolikost ukorijenjen u heavy metalu seže i do opernih vokala, a različiti aspekti Townsendova djelovanja čuju se na aktualnom albumu “Empath”.


Reci što misliš!