Zabava

bizarnost ili..?

Kina priprema nacrt zakona kojim će kazniti roditelje zbog lošeg ponašanja djece

Kina priprema nacrt zakona kojim će kazniti roditelje zbog lošeg ponašanja djece
AP Images

Kineski parlament razmotrit će zakon o kažnjavanju roditelja ako se njihova djeca "vrlo loše ponašaju" ili počine zločin, piše Reuters.

U nacrtu zakona o promicanju obiteljskog odgoja skrbnici će biti opomenuti i upućeni na prolazak programa usmjeravanja za obiteljsko obrazovanje ako tužitelji utvrde vrlo loše ili kriminalno ponašanje kod djece pod njihovom skrbi, prenosi Index.

"Mnogo je razloga zbog kojih se adolescenti loše ponašaju, a neprikladno obiteljsko obrazovanje ili njegov nedostatak glavni je uzrok", rekao je Zang Tiewei, glasnogovornik Povjerenstva za zakonodavna pitanja pri Nacionalnom narodnom kongresu.

Nacrt zakona o promicanju obiteljskog obrazovanja, koji će se ovaj tjedan razmotriti na sjednici Stalnog odbora kongresa, također potiče roditelje da svojoj djeci osiguraju vrijeme za odmor, igru ​​i vježbanje.

Dosadašnja intervencija države u odgoj i obrazovanje mladih

Peking je ove godine već djelovao na promicanju nekih pravila odgoja, od borbe protiv ovisnosti mladih o mrežnim igrama, koje se smatraju oblikom "duhovnog opijuma", do suzbijanja "slijepe" opsjednutosti slavnim osobama na internetu.

Posljednjih mjeseci kinesko ministarstvo obrazovanja ograničilo je vrijeme igranja za maloljetnike, dopuštajući im da igraju online igre 1 sat, i to samo petkom, subotom i nedjeljom. Također je smanjilo obujam domaćih zadaća i zabranilo izvanškolsku nastavu iz glavnih predmeta tijekom vikenda i praznika zbog zabrinutosti oko velikog akademskog opterećenja već preopterećene djece.

U isto vrijeme Kina poziva mlade Kineze da budu manje "feminizirani" i da postanu "muževniji".

U svom Prijedlogu za sprječavanje feminizacije muških adolescenata, objavljenom u prosincu, tamošnje ministarstvo obrazovanja pozvalo je škole da promiču bavljenje sportovima, poput nogometa.


Reci što misliš!