Zabava

hollywoodska mezimica

Dokumentarac istražuje nesretnu sudbinu Brittany Murphy

Dokumentarac istražuje nesretnu sudbinu Brittany Murphy
www.profimedia.hr

Sve do 2009. godine Murphy je redala uspjehe, a u prosincu te godine javnost je primila vijest o smrti mlade glumice.

Brittany Murphy bila je prava definicija popularnog termina hollywood sweetheart. Od tinejdžerskog klasika Clueless preko obožavanog filma Uptown Girls i drama 8 Mile (uz Eminema) i Girl, Interrupted (uz Angelinu Jolie) – Murphy se krajem devedesetih i početkom 2000-ih godina nametnula kao protagonistica brojnih filmova koji su briljirali među publikom.

Sve do 2009. godine Murphy je redala uspjehe, a u prosincu te godine javnost je primila vijest o smrti mlade glumice.

Brittany Murphy CluelessBrittany Murphy u filmu Clueless

Sa samo 32 godine Brittany Murphy preminula je od pneumonije, no, njezina je smrt bila okružena brojnim nelogičnostima i neobičnim reakcijama njezinih bližnjih. Tog 20. prosinca glumica je iznenada izgubila svijest u svojoj kući u kojoj je živjela s majkom i suprugom Simonom Monjackom, piše Journal.

Prevezena je u bolnicu gdje je umrla samo dva sata kasnije. Iako je kao glavni uzrok njezine smrti navedena upala pluća i anemija i dan danas fanovi te mediji spekuliraju o tome što se doista dogodilo. Njezin suprug preminuo je samo pet mjeseci nakon te je kao uzrok smrti navedena isto upala pluća i anemija.

Dvije neobjašnjene i iznenadne smrti teme su raznih diskusija i teorija čak i 11 godina nakon događaja.

Nakon 12 godina, redateljica Cynthia Hill odlučila je zaroniti dublje u Murphyin život i preranu smrt, njezine prijateljske i ljubavne odnose te reakcije svih relevantnih ličnosti u periodu nakon iznenadne smrti. Dokumentarac stiže na HBO Max 14. listopada, a u njemu sudjeluju i lica koja su dobro poznavala mladu glumicu, kao što je glumica Kathy Najimi koja u traileru skreće pažnju na sumnjivo ponašanje Murphyinog supruga Simona. Iako je redateljica po početku produkcije izjavila kako je dokumentarac hommage Brittany Murphy, a ne true crime dokuserija, činjenica je da paralelno pokušava rasvijetliti što se točno dogodilo.

Budući da je u pitanju glumica čije smo filmove obožavali, ovaj ćemo novitet izbingeati prvom prilikom!


Reci što misliš!