Zabava

kancelarka na odlasku

Opuštenije izdanje Angele Merkel u berlinskom muzeju voštanih figura

Opuštenije izdanje Angele Merkel u berlinskom muzeju voštanih figura
AP Images

Njemačka još ne zna sa sigurnošću tko će biti sljedeći kancelar, no Angela Merkel promijenila je svoj izgled i iz strogog odijela uskočila u opuštenije izdanje, barem u berlinskom muzeju voštanih figura Madame Tussauds.

Lutka u muzeju Madame Tussauds odjevena je u sportsku kombinaciju hlača, karirane košulje i planinarskih čizama s naprtnjačom na leđima i od nedjelje je posjetitelji mogu vidjeti.

Ta je lutka zamijenila izdanje Angele Merkel u strogoj pozi s preklopljenim rukama, što je njezin zaštitni znak.

Merkel, koja nije bila kandidat na općim nedjeljnim izborima kazala je da će i dalje misliti na posao sve do dana kad, nakon gotovo 16 godina, napusti kancelarsku dužnost.

"Od mene će se tražiti stvari. To će se nastaviti do posljednjeg dana mog mandata", rekla je na konferenciji za novinare u srpnju. "I nastavit ću to raditi kao i uvijek."

Ipak, njezina voštana varijanta u Berlinu već je u mirovini.

Muzej, koji se nalazi u nekoliko turističkih destinacija širom svijeta, uključujući Šangaj, New York, London, Sydney i Dubai, poznat je po pravovremenoj promjeni odjeće političkih lidera.

Samo nekoliko dana nakon što dotadašnji američki predsjednik Donald Trump u studenom 2020. izgubio na predsjedničkim izborima, londonski muzej Madame Tussauds zamijenio je njegovo tradicionalno tamnoplavo odijelo i crvenu kravatu za majicu za golf boje lavande i prugaste hlače uparene s crvenim bejzbolskom kapom.

Kako bi Trumpov odlazak iz Bijele kuće bio još očigledniji, muzej ga je postavio pored velike torbe palica za golf.

Berlinski muzej Madame Tussauds već se priprema za novu eru nakon njemačkih izbora 26. rujna.

"U sljedećih tjedan dana svim ćemo kandidatima za kancelara poslati zahtjeve", rekla je Nadja Troublefield, voditeljica muzeja voštanih figura.

Budući kancelar tada bi također trebao dobiti voštanu figuru što je prije moguće, dodala je.


Reci što misliš!