Zabava

za srednjoškolce

George Clooney pokreće filmsku školu u Los Angelesu

George Clooney pokreće filmsku školu u Los Angelesu
Screenshot / The Ides of March (2011)

Holivudska zvijezda George Clooney pokreće akademiju za srednjoškolce u Los Angelesu kako dio nove sheme za podučavanje djece iz manjinskih zajednica ili loše finacijske situacije za školovanje u filmskoj industriji.

Program obrazovanja za film Roybal School of Film and Television Production bit će dostupan učenicima između 14 i 16 godina u lokalnom Centru za učenje Edwarda R. Roybala od jeseni, a planira proširiti projekt na djecu druge dobi i šire u Los Angeles.

"Cilj nam je bolje razmisliti o raznolikosti naše zemlje. To znači rano započeti i osmisliti programe za srednje škole koji uključuju podučavanje o kamerama, postprodukciji i vizualnim i zvučnim efektima, istovremeno predstavljajući mogućnosti za karijeru koje pruža filmska industrija," rekao je.rekao je Clooney.

Na kraju programa sudionici će steći dokaz o uspjehu, što ih može dovesti do dobro plaćenih poslova. Clooney i drugi akteri bit će uključeni u projekt kao savjetnici.

Novi filmski program slijedi sličnu inicijativu o glazbenom obrazovanju u srednjim školama u Los Angelesu, koju su prošlog tjedna pokrenuli producenti Dr. Dre i Jimmy Iovine, piše AFP.

Takvim projektima žele učenike javnih škola, među kojima prevladavaju mladi afričkog ili latinoameričkog podrijetla, usmjeriti u bolju budućnost.

Već nekoliko godina radnici u industriji upozoravaju na nedostatak rasne raznolikosti ispred i iza kamere.

Na pozitivne promjene ukazalo je travanjsko izvješće u kojem se, prema AFP-u, navodi da se proporcionalno povećao udio žena i manjina u filmskoj industriji.

Istodobno, izvještaj je otkrio da redatelji koji pripadaju etničkim manjinama i dalje dobivaju manje sredstava za svoje filmove te da u filmovima ima premalo Latinoamerikanaca.


Reci što misliš!