Zabava

video dana

Jonathan predstavlja novi singl "Falling"

Jonathan predstavlja novi singl
F. Gržinčić

Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Jonathan, objavila je novi singl “Falling” kao uvod u nadolazeći materijal.

“Ovo je prva pjesma s kojom ćemo početi najavljivati nešto što bi do kraja godine moglo postati album. Radimo malo drugačije nego inače, nema koncepta nego ide pjesma po pjesma, pa sve objedinimo u jednu cjelinu kada se skupi dosta materijala. Za sada smo snimili nekoliko pjesama, “Falling” je bila prva, pa smo s njom nekako krenuli i dosta odražava duh vremena u kojem živimo” - poručuje Jonathan.

Producent pjesme je stalni suradnik Jonathana, Matej Zec, koji je producirao sve albume benda do sada, a pjesma je snimljena u studiju G.I.S. u Rijeci. Novi singl prati i videospot u kojem se pojavljuje talentirani riječki plesač Toni Flego, čije su zavidne artističke sposobnosti i jaka karizma dali pjesmi novu dimenziju. Uz njega, ogroman dobitak za bend je nova suradnja s Filipom Gržinčićem koji potpisuje režiju spota, jednog od nesumnjivo najboljih video radova u posljednje vrijeme. Filip je dosad režirao spot “I Never Meant To Be There” s albuma “To Hold” i odradio nekoliko photo sessiona s grupom.

Kao prvo studijsko izdanje nakon tri godine singl “Falling” predstavlja i početak nove autorske faze, kao i svjež, gotovo novi bend, resetiran glazbeno, vizualno i estetski, te najavljuje novo izdanje čiji se izlazak očekuje krajem godine. 

Samo nekoliko tjedana nakon novog singla Jonathan će objaviti specijalno limitirano deluxe dvostruko vinilno izdanje albuma „To Love“ (2017.) i „To Hold“ (2018.). Otisnut u samo 300 primjeraka, vinil donosi na jednom mjestu oba posljednja izdanja, koji su završili na listama najboljih godišnjih albuma u regiji. Dvostruko izdanje na tržište dolazi 10. ožujka, a u sljedećim tjednima će band i izdavač LAA objaviti informacije o prednarudžbi albuma, kao i glazbene dućane gdje će izdanje biti dostupno. Još uvijek aktualni dvostruki album nasljednik je debitantskog uratka “Bliss”, objavljenog na vinilu 2015. godine, i tada rasprodanog u svega nekoliko mjeseci. 

S ta tri izdanja te duplim singlom „Getting Closer Is Keeping Us Apart“ Jonathan su se u svega 6 godina probili među najcjenjenije i koncertno najjače bendove regije, što su potvrdili i nastupima u većini najvažnijih klubova i  festivala. Također, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers dodali su i dugačku američku klupsku turneju započetu na SXSW-u u Austinu. Usprkos težem prolasku domaćih grupa koje pjevaju na engleskom Jonathan su bili jedni od prvih artista šire prihvaćenih i od publike i od medija, uz precizno osmišljenim vizualima i estetikom.

Predstavljanjem novog singla „Falling“ grupa ulazi u novu fazu, kako autorstvom, tako i na drugim poljima funkcioniranja benda.

 


Reci što misliš!