Zabava

uz izložbu "karneval to go"

Stojaković: Vrijednost dionica Zadarskog karnevala ipak ponešto skočila

Stojaković: Vrijednost dionica Zadarskog karnevala ipak ponešto skočila
Bojan Bogdanić

Tradicionalna manifestacija Zadarski karneval neće se ove godine održati zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa i restriktivnih mjera, ali karneval se ipak može vidjeti na izložbi fotografija prigodnog i duhovitog naziva „Karneval To Go“.

Riječ je o izložbi 146 fotografija zadarskih fotografa s raznih karnevalskih događanja tijekom proteklih pet godina (2015. – 2020.), smještenima na panoima na tri gradske lokacije od Narodnog trga do nove šetnice na Bedemima zadarskih pobuna.

- Ovu izložbu inicirala je zadarska Turistička zajednica kako bi, kaže autor izložbe Neno Stojaković, podsjetila na trud i kreativnost svih onih koji su sudjelovali na karnevalu proteklih godina. 

- Ozbiljniji pristup organizaciji Zadarskog karnevala posljednje dvije godine rezultirao je značajnijim pomacima u kvaliteti programa i većim interesom javnosti i medija. Upravo se zato organizatori manifestacije, zadarska Turistička zajednica i Radio 057 kao organizator Karnevalića, trude vratiti karneval na nekadašnje slavne staze. To podrazumijeva puno strpljenja, rada i vremena, ali se već sada može reći kako je vrijednost dionica Zadarskog karnevala ipak ponešto skočila na burzi gradskih manifestacija - ističe Stojaković, navodeći razloge postavljanja izložbe „Karneval to Go“. Najbolji momenti Zadarskog karnevala, najljepše maske ili najluđi trenuci zabilježeni na fotografijama mogu se vidjeti do kraja izložbe 17. veljače, uz poruku organizatora da se, bez maske ali s maskom, vidimo na Zadarskom karnevalu 2021.


Reci što misliš!