Zabava

dominantna je veux

Objavljene nominacije za nagradu Rock&Off

Objavljene nominacije za nagradu Rock&Off

Željka Veverec, inače pjevačica sastava Mangroove, sa svojim projektom Je Veux ima najviše nominacija

Objavljene su nominacije za treću nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&Off,  čiji će se dobitnici proglasiti 4. veljače.

Kako je najavljeno, ovogodišnja treća dodjela tih nagrada zbog pandemije će biti drugačija od dosadašnjih, kao što je i samo proglašenje nominacija bilo drugačije - umjesto u Tvornici kulture održalo se u studiju Unisona.

"Upravo pandemija svjetsku je glazbenu industriju doslovno paralizirala, no srećom po sve zaljubljenike u glazbu, glazbenici se nisu odmarali. Upravo suprotno, neobična godina iza nas inspirirala ih je u stvaranju nove glazbe, a neki od njih posebno su se iskazali te su zaradili nominaciju za Rock&Off", ističe se u priopćenju.

Žiri s 83 novinara/glasača u prvom je krugu predložio svoje favorite, 380 jedinstvenih glazbenih imena u svim kategorijama. Bilo je prijavljeno više od 90 albuma i 200 pjesama, a ove godine su za Koncertnog izvođača godine mogli konkurirati i oni koji su koncerte održavali online.

Devet kategorija su Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". 

Željka Veverec, inače pjevačica sastava Mangroove, sa svojim projektom Je Veux ima najviše nominacija, njih čak pet, a slijede ju ABOP, Alejuandro Buendija, Boris Štok, J.R. August, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković s tri nominacije.

Alejuandro Buendija, Je Veux, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković nominirani su u kategoriji Album godine, dok se za pobjedu u kategoriji Pjesma godine "bore" Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković.

Kako je priopćeno, BluVinil, Je Veux ili Nika Turković konkuriraju za Veliki prasak godine, Rock Off snage odmjerit će J.R. August, Mark Mrakovčić i One Possible Option, u Pop&Off kategoriji nominirani su Boris Štok, Irena Žilić i Je Veux, a za Rap&Off naslov godine natječu se Alejuandro Buendija, Elemental i Kandžija. 

U kategoriji Jaz&Off su nominirani Chui i Doringo, dok Tamara Obrovac & Transhistria Jazz Ensemble, Trokut i Zvjezdan Ružić zbog istog broja glasova dijele jedno mjesto. 

Za Electro&Off izvođača godine konkuriraju ABOP, pocket palma i The Siids, a za koncertnog izvođača godine ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto.

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja, Iskonovu nagradu publike koja će se odabrati na njihovim web stranicama od 15. do 31. siječnja. 

U konkurenciji za tu nagradu su Alejuandro Buendija, ABOP, BluVinil, Boris Štok, Damir Urban, Goran Bare & Majke, J.R. August, Je Veux, Jonathan, Mark Mrakovčić, Nika Turković, Porto Morto, Rundek & Ekipa i Valentino Bošković.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison.


Reci što misliš!