Zabava

poznat po hitu "i can see clearly now"

U 81. godini preminuo pjevač Johnny Nash

U 81. godini preminuo pjevač Johnny Nash

Njegov hit 'I Can See Clearly Now', objavljen je 1972. i bio je četiri tjedna na vrhu Billboard Hot 100 liste najpopularnijih singlova koje je u SAD-u tjedno objavljivao časopis Billboard

Američki pjevač Johnny Nash, poznat po reggae hitu iz 1972. godine 'I Can See Clearly Now', umro je u 81. godini, javlja TMZ. Njegov sin John Nash III. otkrio je kako je glazbenik preminuo prirodnom smrću u svom domu.

- Bio je predivan otac i obiteljski čovjek. Volio je ljude i svijet. Nedostajat će unutar naše zajednice. Obitelj je bila sve za njega - rekao je sin za TMZ.

Hit 'I Can See Clearly Now', objavljen je 1972. i bio je četiri tjedna na vrhu Billboard Hot 100 liste najpopularnijih singlova koje je u SAD-u tjedno objavljivao časopis Billboard. Pjesma je postala hit i u Kanadi, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Nash je rođen 19. kolovoza 1940. u Houstonu u Texasu, a karijeru je započeo krajem 1950-ih kao pjevač i glumac. Sredinom šezdesetih preselio se na Jamajku gdje je bio pod utjecajem reggae glazbe.

Bio je i jedan od prvih ne-jamajčanskih pjevača koji su snimali reggae glazbu na Jamajci. Njegov posljednji studijski album 'Here Again' objavljen je 1986.


Reci što misliš!