Zabava

nepoznati detalj

John Lennon imao aferu s Davidom Bowiejem?

John Lennon imao aferu s Davidom Bowiejem?
Instagram

Život i smrt Johna Lennona ponovno su se našli u fokusu javnosti nakon što se njegov ubojica Mark Chapman 40 godina nakon smrti slavnog Beatlesa ispričao njegovoj udovici Yoko Ono.

Otprilike u to vrijeme izašla je i nova knjiga o Lennonu autorice Lesley-Ann Jones u kojoj ova glazbena biografkinja iznosi brojne zanimljive, a dosad nepoznate detalje o njegovom životu i karijeri.

U Who Killed John Lennon? The Life, Loves, and Death of a Rock Star (ili, kako glasi naslov hrvatske inačice: Tko je ubio Johna Lennona? Životi, ljubavi i smrti najveće rock zvijezde) Jones tako otkriva da postoji mogućnost da su John Lennon i David Bowie bili i više od samo prijatelja.

"Nekoliko fotografija s crvenog tepiha otkriva Johna kako koketira s nekim, točno preko glave Yoko Ono. Johnova fascinacija bila je moderna, androgina, mršava i ispijena osoba odjevena u smoking i s fedora-šeširom na glavi, s jako izraženim jagodicama. Dobro ste pogodili, riječ je Davidu Bowieju", navodi autorica u knjizi.

"Nije tajna da je Bowie obožavao Lennona. Hvalio se time dovoljno često. A bivši je Beatle u tome uživao. Susreli su se u Los Angelesu, rekao mi je David, tijekom Johnovog 'Izgubljenog vikenda'. Povremeno bih ručala s njim dok sam radila u New Yorku kao glazbena novinarka i prije nego što se oženio za Iman. Otvorio mi je vrata svoje kuće u Mustiqueu gdje sam napisala prvu verziju prve biografije Freddieja Mercuryja. Kako je rekao David, izašli su van malo se zabaviti, u vrijeme kada je John bio daleko od Yoko i kada se odmarao od May. Razmišljali su o spolnosti, rodovima, John se ponovno prepustio onom svom 'unutarnjem gayu'. Zezancija. A kasnije su se 'skompali'", tvrdi autorica.

Izgubljeni vikend je među Lennonovim fanovima poznat kao period kad su se on i Yoko Ono razdvojili, a on se povezao s asistenticom May Pang. A izgleda i s Bowiejem, ako je vjerovati knjizi koja je ovog mjeseca izašla na tržište.

"U sredini je bila kurva, a ta kurva nije bio nijedan od nas", citira autorica rečenicu koju joj je na ručku navodno rekao sam Bowie. "U nekom je trenutku otišla. Barem mislim da je bila 'ona'. Nismo se time zamarali", dodao je, tvrdi James i dodaje da su pri povratku s tog zajedničkog vikenda u New Yorku postali prijatelji za cijeli život.

Unatoč tome, i sama Yoko bila je veoma bliska s Bowiejem te ga u jednom intervjuu opisala kao "obitelj".

Autorica u knjizi tvrdi i da je Lennon imao zanimljiv odnos i s Brianom Epsteinom, menadžerom Beatlesa.

"Skoro da je bilo poput ljubavne veze, ali ne sasvim. Nikada nije konzumirana. Ali bio je poprilično intenzivan odnos. Bilo mi je to prvo iskustvo s homoseksualcem za kojeg sam imao svijest da je homoseksualac. Priznao mi je... Sjedili smo u kafiću u Terremolinosu, gledali dečke, a ja sam ga zapitkivao: 'Jel' ti se sviđa ovaj? Jel' ti se sviđa onaj?' Uživao sam u tom iskustvu, cijelo sam vrijeme razmišljao kao da sam pisac: ja ovo proživljavam", citira autorica Johnov opis odnosa s menadžerom Beatlesa.

 


Reci što misliš!