Zabava

bez publike i crvenog tepiha

Nagrada Emmy prvi put u povijesti održana u virtualnom obliku

Nagrada Emmy prvi put u povijesti održana u virtualnom obliku
AP Images

Prvi put u povijesti bez publike, crvenog tepiha, glamuroznih toaleta i odijela završila je 72. dodjela televizijskih nagrada Emmy. Ili kako su je neki nazvali Pandemmy.

Ceremonija je zbog pandemije preseljena u virtualni svijet. Sve to uz političke poruke uoči izbora u SAD-u i testiranja komičara na koronavirus uživo pred malim ekranima.

Uz voditelja Jimmyja Kimmela, show se mora nastaviti! Pod tim geslom dodijeljene su američke nagrade za televizijske produkcije. Pazilo se na sve epidemiološke mjere, ali se malo i karikiralo. 

A najviše nagrada dobio je kanadski sitcom Schitt's Creek. Radnja prati obitelj koja se obogatila na videotekama, a kada im je biznis propao, počeli su živjeti u skromnom motelu. Dok se emitira posljednja sezona, u ruke stiže devet kipića Emmyja. Time je oboren rekord za najviše pobjeda u jednoj sezoni jedne komedije. 

"Želim zahvaliti svom ocu što mi je dao uzde ove serije iako nisam imao iskustva u pisanju scenarija. To sada kada kažem naglas, a bio je to tvoj prilično impulzivan izbor, ali ja sam zahvalan na tome", rekao je najbolji glumac u komičnoj seriji, Dan Levy.

Dominirali su i HBO-ovi showovi. Najbolja dramska serija i to o podjelama u obitelji medijskog mogula je "Nasljeđe", a drama "Čuvari" je dobila nagradu za najbolju mini-seriju i scenarij. 

Veselje na vrhuncu bilo je i u domu najmlađe dobitnice Emmyija u kategoriji glumice u dramskoj seriji. Zaradila ju je 24-godišnja Zendaya ulogom problematične tinejdžerice u  Euphoriji. 

"Da, čini se da je čudno vrijeme za slavlje. I da, hvala vam, hvala vam puno", rekla je Zendaya.

Odjenuli ono u čemu se osjećaju udobno kod kuće

Uz čestitke, u programu uživo test na koronu. Na dodatnu sigurnost pazili su producenti koji su posjetili pobjednike tijekom televizijskog prijenosa. Ali i gubitnike. Ovako je bilo ispred kuće komičara Ramija Youssefa. 

Ipak, jedan od najneočekivanijih trenutaka bio je onaj u kojem su se putem Skypea javile zvijezde serije "Prijatelji". 

Umjesto poziranja na crvenom tepihu, brojni nominirani odjenuli su ono u čemu se osjećaju ugodno kod kuće. 

"Doista sam shvatio da se jednostavno moram pojaviti u onome što sam jutros odjenuo", rekao je televizijski voditelj John Oliver.

Ni after partija kao svake godine nije bilo, a tko je htio slaviti dalje, prigodno je nastavio u svom domu s bližnjima, ali i putem Zooma. 

 


Reci što misliš!