Zabava

sjećanje na najvećeg

Dvije godine bez legendarnog Olivera: U Veloj Luci veliki koncert "Trag u beskraju"

Dvijesu godine bez najvećeg, dvije godine bez Olivera. Obitelj i prijatelji najveće hrvatske glazbene zvijezde i ove su se godine u njegovoj rodnoj Vela Luci okupili njemu u čast. A to ne ide bez pjesme.

I more i njegova dica. I pisma i prijatelji: sve je u Vela Luci danas onako kako bi želio.

Pjesme su iste, ali bol jedne žene sve je jača.

"Mislila sam da će mi ovu godinu bit lakše, ali izgleda da mi je teže. Prvu godinu sam lani nekako prošla, ali ovu mi je teže. Imam ja samokontrolu, mislim da ću se moć iskontrolirat do kraja", izjavila je Vesna Dragojević, supruga Olivera Dragojevića.

U Oliverovu čast pjevalo se jutros i u crkvi Svetog Josipa.

"Lakše bi mi bilo otpjevat tri koncerta cijela moja zaredom nego ove tri pjesme njegove jer, znate, ja kroz svaku tu riječ čujem njega i vidim moje rođake i tetku i svi su tu", poručila je Ines Tričković, nećakinja Olivera Dragojevića.

A tu su i prijatelji.

"On je širio ljubav, dobro i eto ostao je on tu kao neki naš glazbeni uzor i moralni. Prije svega šta sam njegove posljednje dane bio više s njim, uz njega i kod mene su ti osjećaji malo izmiješani", izjavio je glazbenik Tedi Spalato.

Neki od njih večeras će nastupiti na velikom koncertu naziva Trag u beskraju.

"Sinoć smo bili na probi, proba je trajala dosta dugo do 2:30. Neki su muzičari po 12 sati bili na stegeu i svi su bili nasmijani. Svi su nekako to radili s jednom ogromnom dozom lakoće Nije bilo nervoze nijednog povišenog tona to znači da uživamo što smo tu. Izabrali smo repertoar koji vjerujen da bi radova njega, a raduje i nas", rekao je glazbenik Petar Grašo.

Baš to u jednom je pred našim kamerama rekao i sam Oliver.

"Znaš šta me veseli? Kad nas više nikad ne bude i nikoga ne bude ovde od živućih pivat će se te pisme. To me veseli", poručio je.


Reci što misliš!