Zabava

nakon ubojstva crnca

Glazbena industrija u utorak poziva na obustavu rada zbog Georgea Floyda

Glazbena industrija u utorak poziva na obustavu rada zbog Georgea Floyda
Instagram

Glazbena industrija u Sjedinjenim Državama danas će na jedan dan obustaviti rad, reagirajući tako na smrt nenaoružanog Afroamerikanca Georgea Floyda kojemu je policajac u Minneapolisu tijekom privođenja koljenom pritisnuo vrat te mu tako oduzeo život.

Sve tri glavne američke diskografske kuće na društvenim su mrežama objavile da na jedan dan prestaju s radom te se "ponovno povezuju sa svojom zajednicom", piše BBC.

Zaposlenici su danas slobodni, a utorak je proglašen "danom akcije, čija je svrha potaknuti ljude na odgovornost i na promjene“.

Interscope je obećao da ovaj tjedan neće objavljivati ​​novu glazbu, dok je Ebro Darden iz Apple Music'sa otkazao svoje radio emisije.

Brojne velike glazbene zvijezde oglasile su se u povodu Floydove smrti. Rihanna je na Instagramu podijelila osjećaje gnjeva i tuge kroz koje prolazi zadnjih tjedan dana.

"Teško mi je kad vidim da moje ljude ubijaju i javno pogubljuju iz dana u dan", napisala je pjevačica.

Beyonce je na Instagramu objavila video, od svojih obožavatelja zatraživši da potpišu peticiju kojom se traži pravda za Floyda.

"Svi smo svjedočili njegovu ubojstvu usred dana. Slomljeni smo i užasnuti", napisala je.

Reper Run the Jewelsa Killer Mike u subotu se obratio javnosti na konferenciji policije u Atlanti.

Pogođen smrću Georga Floyda, izjavio je da je na dan njegove smrti bio bijesan i kako je poželio da svijet nestane.

“Umoran sam od toga da gledam kako crnci umiru”, poručio je, dodavši da privođenje policajca Dereka Chauvina pod optužbom za ubojstvo trećeg stupnja nije dovoljno. Smatra kako bi osim Chauvina, koji je ubio Floyda, trebali biti osuđeni i njegovi kolege koji su u trenutku tragedije bili pokraj njega.

Gotovo da i nema javne osobe u SAD-u koja se nije izjasnila o slučaju Georgea Floyda.

Lady Gaga je na svojem Twitteru poručila da je glas crnačke zajednice utišan već odavno te da je smrt Georga Floyda rezultat sustavnog rasizma i korumpiranog sustava.

Taylor Swift je na Twitteru izrazila gnjev prema predsjedniku Donaldu Trumpu, a predsjednika nije poštedio ni frontmen Guns n’ Rosesa Axl Rose, koji se Trumpu obratio izravno, odgovorivši na njegov tweet.

Ariana Grande, J Cole, Tinashe, Nick Cannon, Yungblud, Camila Cabello i Shawn Mendes tijekom vikenda su se pridružili prosvjedima održanim diljem Amerike.


Reci što misliš!