Zabava

legenda

Bob Dylan nakon osam godina najavio novi album i otkazao turneju

Bob Dylan nakon osam godina najavio novi album i otkazao turneju
AP

Radi posljedica pandemije koronavirusa Bob Dylan je objavio da otkazuje ljetnu turneju koja se trebala poklopiti s objavom Dylanova albuma "Rough and Rowdy Ways" 19. lipnja

Pozivajući se na javnozdravstvene razloge koji su posljedica pandemije koronavirusa Bob Dylan je objavio da otkazuje ljetnu turneju. Turneja se trebala održati od 4. lipnja do 12. srpnja, te je bilo u planu okupljanje slavnog glazbenika i njegovog benda s Nathaniel Rateliff & The Night Sweats i Hot Club of Cowtown, a trebala se poklopiti s objavom Dylanova albuma "Rough and Rowdy Ways" 19. lipnja.

Legendarni pjevač koji će 28. svibnja napuniti 79 godina, prije desetak dana najavio je da nakon osam godina objavljuje album s novim pjesmama. Album "Rough and Rowdy Ways" izlazi 19. lipnja, stoji u kratkoj najavi na službenoj stranici jednog od najvećih američkih glazbenika i tekstopisaca, nagrađenog Nobelovom nagradom za književnost 2016. godine. Najava albuma stigla je netom nakon što je Dylan objavio treći singl ove godine – pjesmu "False Prophet".

Dylan je krajem ožujka iznenadio obožavatelje objavom 17 minuta duge pjesme "Murder Most Foul" koja pjeva o ubojstvu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja u Dallasu 1963. godine. Dylan, smatran jednim od najvećih američkih glazbenika u povijesti, tom je pjesmom prvi put zasjeo na prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici.

Tri tjedna kasnije objavio je drugu pjesmu, nazvanu "I Contain Multitudes" prema stihu američkog pjesnika Walta Whitmana.

Posljednji album s novim pjesmama Dylan je objavio 2012. pod nazivom "Tempest". Na njemu je jednu pjesmu posvetio ubijenom članu Beatlesa Johnu Lennonu, a 14 minuta dugu pjesmu potonuću Titanica.


Reci što misliš!