Zabava

reality tv

Upoznajte Saru, najmlađu kandidatkinju "Života na vagi"

Upoznajte Saru, najmlađu kandidatkinju
RTL

Sara (18) dolazi iz Ladimirevca, a po zanimanju je ekološki tehničar. Sara, iako tek punoljetna, već godinama volontira u Crvenom križu, bavi se glumom u slobodno vrijeme, a želi jednoga dana pomagati pretiloj djeci.

Ovo posljednje, priznaje, zna da neće moći dok ne smršavi i to joj je bio jedan od razloga prijave u show.

''Ne želim živjeti u strahu. Ideš u kino – strah te hoćeš li stati u sjedalo, ideš na more – strah te što drugi misle dok te gledaju, ideš u izlazak – minimalno četiri osobe ti se rugaju i pogrdno te nazivaju'', otkrila je Sara koja želi promjenu ali se ne može sama pokrenuti. I ne samo to, Saru su sa 15 godina, pri izlasku iz škole gađali kamenjem. ''Vikali su, pa ti to ni ne osjetiš, salo te štiti'', prisjeća se Sara mučnog razdoblja dodajući da se riječi duboko urežu i da i zato treba pomoć.

''Bila sam pala u tešku depresiju i tri godine takva išla u školu slušajući izrugivanja…'', ispričala je Sara koja do sada nije imala dečka. Često je, kaže, pomislila da je i teret svojoj obitelji i prijateljima. Kada je shvatila da treba prvo pomoći sebi jer ne želi ostati sama, shvatila je da mora promijeniti životne navike, a budući da je do sada pokušavala na razne načine i nisu joj uspijevali, odlučila se prijaviti u show.

Sara je volonter u Crvenom križu već pet godina, ali ne može sudjelovati na natjecanjima za odrasle jer ne stane u uniformu. Ipak, odabrana je kao predstavnica Hrvatske u kampovima Crvenog križa, a i voditeljica je u jednom nacionalnom kampu Crvenog križa te motivator ekipe prve pomoći.

18-godišnja Sara bi voljela, kao što to rade i njezini vršnjaci, voziti bicikl, ići na klizanje, preskakati ograde i ako treba, kaže, trčati za autobusom. ''Debljina me sputala u druženjima, školi, psihičkom zdravlju, samopouzdanju. Želim sebi dati šansu i da znam da sam učinila najviše što sam mogla pa onda živjeti punim plućima i imati život'', zaključila je Sara.


Reci što misliš!