Zabava

Mesternes Mester

U Ninu završeno snimanje norveškog reality showa

U Ninu završeno snimanje norveškog reality showa

U Ninu je ovih dana pala zadnja klapa na snimanju realityja Mesternes Mester kojeg je norveška produkcijska kuća Rubicon tijekom rujna snimala na području Zadra i Zadarske županije.

Atraktivni kadrovi koji su poslužili kao kulisa za natjecanja norveških sportskih zvijezda na tv ekranima će biti prikazani u siječnju 2020. godine kada kreće emitiranje vrlo popularnog realityja Mesternes mester kojeg Norvežani jako vole i kojeg proteklih deset sezona gledaju cijele obitelj. 

U dovođenju i realizaciji showa Mesternes Mester pomogla je Hrvatska turistička zajednica, voditelj Ureda u Stockholmu Vedran Sušić, podršku snimanju pružili su Filmski ured Zadar, Turistička zajednica Zadarske županije i Turistička zajednica Grada Zadra.

- Show okuplja bivše atletičare, njih deset. Olimpijci ili svjetski prvaci u raznim sportovima nalaze se zajedno u jednoj kući u kojoj kuhaju, međusobno se upoznaju, ali ujedno sudjeluju u natjecanjima u kojima je u svakoj epizodi netko eliminiran, i u konačnici se proglašava pobjednik.

Snimali smo po cijelom Mediteranu, dva puta Španjolska, Malta, Cipar, Mađarska, dva puta Italija, Monako, Francuska, Grčka, Portugal, sada je na redu Hrvatska, - Dalmacija, Zadarska regija.

Bilo je veliko zadovoljstvo biti ovdje i snimati na lokacijama kao što su Kamenjak, rijeka Zrmanja, plaža Crvena luka, Nin, središte Zadra. Eliminacija kandidata se održavala u crkvi sv. Dominika. Uzimali smo lokacije za koje smo vjerovali da su najljepše. Svi su bili vrlo gostoljubivi. Već smo započeli s istraživanjem mogućnosti povratka, ostalo je još lokacija koje su potencijal za nastavak snimanja: Pag, Velebit…, kaže Alexander Fjeld, producent realityja.

Gledanost showa Mesternes Mester je 63 %, vrlo je popularan, a publika uvijek pronalazi načine da posjeti lokacije snimanja.

- Bila je ovo sjajna sezona, bili smo jako sretni zbog načina na koji smo ovdje primljeni. Laknulo nam je jer je sve završilo kako treba. To je najveći show u Skandinaviji, imamo 1,5 milijuna gledatelja a mi smo zemlja od pet milijuna stanovnika. To je nevjerojatno! Emitiranje kreće prve subote u 2020. godini kada je hladno i mračno u Norveškoj i mi donosimo ljeto, radost i nasmijane ljude iz Hrvatske. Mislim da će ovo biti sjajna promidžba za vašu zemlju.

U Norveškoj imamo 1,5 milijuna gledatelja i mnogi od njih pitaju se gdje je Hrvatska. Mi moramo ići na mjesta gdje se snimaju natjecanja, pa tako puno Norvežana putuje u Španjolsku, Italiju, Portugal, dogodine ćete ovdje vidjeti puno Norvežana. Volimo Hrvatsku i ovdje nam je bilo predivno, rekao je nakon završenog snimanja Dag Erik Pedersen, voditelj popularnog show-a Mesternes Mester.

 


Reci što misliš!