Zabava

najavljujemo

Koncert "Zoran pjeva Arsena" u zagrebačkoj Laubi

Koncert
Nu - nu production d.o.o.

Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django nastavljaju svoju turneju “Zoran pjeva Arsena” u zagrebačkoj Laubi, gdje će nastupiti u subotu, 7. prosinca s programom posvećenom Arsenu Dediću.

Turneja, na kojoj promoviraju istoimeni album, krenula je u svibnju iz Opatije, a uslijedili  su koncerti u Labinu, Zagvozdu, Vinkuranu i Šibeniku.

"Arsen je bio vrlo duhovit čovjek, osoba koja nije znala lagati. Svakome je otvoreno rekao što ga ide tako da su se mnogi nelagodno osjećali u njegovu društvu. Uvjeren sam da bi na ovaj album rekao: ‘Svaki tvoj uspjeh je velika rana u mom srcu, osim ovog albuma'", izjavio je Zoran Predin, kojemu je album "Zoran pjeva Arsena" 40. u karijeri.

Kako se ističe u najavi koncerta, Predina za Arsena Dedića veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao "mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu."

Zato je, nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića "Matija svira Arsena", krenuo u realizaciju svog albuma s dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, što mu je omogućila suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group.

Tako su u novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput "Kuća pored mora", "Moderato Canatbile", "Ni ti, ni ja", "Imenom sam tvojim zvao", "Pamtim samo sretne dane" dobile su novi stil.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i s kojim Predin zajedno stoji iza albuma "Tragovi u sjeti" i "Tragovi u sjeti 2", napominje se.


Reci što misliš!