Zabava

vitalna zadranka

Prava inspiracija: Baka Vera (87) zaplesala s Danijelom Martinović

Prava inspiracija: Baka Vera (87) zaplesala s Danijelom Martinović
facebook

“A onda se na binu popela Ona.. bakica Veronika (87) i rasturila. Zar to nije neopisivo?” napisala je na Facebooku pjevačica Danijela Martinović pored fotografije na kojoj pjeva i pleše sa Zadrankom Veronikom Maštrović.

“Baka je s prijateljicom išla na taj koncert Danijele Martinović u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Dobile su karte u prvom redu. A kako ona uvijek pleše taj svoj twist, Danijela ju je pozivala da dođe na pozornicu. Isprva se nećkala, ali su je na kraju svi oko nje nagovorili”, objasnila je pozadinu objavljene fotografije ugledna hrvatska književnica Korana Serdarević, unuka rasplesane Veronike Maštrović. Baka Veronika ima dva sina, unuku i unuka te dvoje praunučadi.

“Baka je Danijeli Martinović rekla da je nikada neće zaboraviti”, govori nam uz smijeh Serdarević pa nastavlja: “Nije ona upoznata s glazbenom scenom, ali voli pjesmu. Ona je stara Šokica koja je došla u Zadar dok je bila mlada. S didom, dok je bio živ, stalno je išla na te plesove za penzionere. Kad je dida umro, našla je prijateljicu s kojom je nastavila plesati. Nije to ništa čudno za nju, samo baš nisam očekivala da ću je vidjeti na pozornici.”

Baka Vera i unuka Korana (foto: Edi Matić)

Iza gospođe Veronike je zanimljiv život, gotovo filmska priča. Potječe iz jako siromašne rusinske obitelji. “Zaljubila se u mog didu, učiteljeva sina koji je studirao za učitelja. A ona je bila najljepša u selu i sve je udvarače odbijala. Kaže da je imala najbolje noge u selu! Kad ju je dida odlučio osvojiti, nisu baš svi članovi obitelji bili sretni. Na kraju su u braku bili preko 60 godina”, govori s puno ljubavi unuka gospođe Veronike pa nastavlja:

“Živjeli su u selu Stari Mikanovci pored Osijeka. Maštrovići su stara zadarska obitelj pa je dida prihvatio premještaj u Zadar. Postao je ravnatelj osnovne škole, a ona je radila u Bagatu. Tamo je čak ostala i bez prsta. No ništa ju nije porazilo. Ima samo osnovnu školu, jer su njeni bili presiromašni da bi je školovali. Međutim, svaku večer čita. Ona i danas svaku večer trči oko naše ulice da bi ostala u formi. Baka mi je inspiracija. “

Baka Vera, kako je svi zovu, puno polaže i na odijevanje pa iz kuće nikada ne izlazi prije no što isproba nekoliko odjevnih kombinacija. I zato joj je žao što je baš tog dana padala kiša pa se na pozornici pojavila u hlačama. O svojem nastupu s Danijelom Martinović kaže: “Zamisli da sam još suknju imala!”


Reci što misliš!