Zabava

petak, 13. rujna

Glumačka postava "Downton Abbeya" osjeća pritisak uoči dolaska filma u kina

Glumačka postava
NBC

Britanska hit televizijska serija “Downton Abbey” pretočena u film dolazi ovaj tjedan u kinematografe u većem dijelu Europe, a tvorci i glumačka postava neouobičajeno su nervozni.

Potaknuti željom obožavatelja, aristokratska obitelj i njeni sluge vraćaju se s filmom čija se radnja vrti oko kraljevskog posjeta imanju Grantham.

“Kada je nešto bilo veliko, veliki hit na televiziji i vi snimite film, javlja se neka vrsta pritiska da film treba zadovoljiti one ljude koji su voljeli seriju... Mislim da sam bio svjestan toga”, rekao je za Reuters Julian Fellowes, koji je napisao scenarij za film “Downton Abbey”, na svjetskoj premijeri održanoj u ponedjeljak u Londonu.

Većina originalne glumačke postave, uključujući Hugha Bonnevillea (Lord Grantham), Michelle Dockery (Lady Mary), Jima Cartera (batler gospodin Carson) i Maggie Smith kao grofice Dowager, reprizirala je svoje uloge u filmu koji u veći dio Europe dolazi 13. rujna, a u Sjedinjene Države 20. rujna.

Nagrađivana serija prvi je put emitirana 2011. godine i trajala je šest sezona. Imala je brojne poklonike diljem svijeta.

Elizabeth McGovern, koja glumi Lady Grantham, rekla je da je bila posebice nervozna zbog snimanja filma jer nije željela "uništiti naklonost ljudi".

Carter je kazao kako se nada će film ispuniti očekivanja obožavatelja. “Ovaj film su zaista pokrenuli obožavatelji. U tri godine otkad je završila televizijska serija svaaki put kada smo razgovarali s nekim uvijek je bilo pitanje 'Hoće li biti filma?’”


Reci što misliš!