Zabava

zd metal scena

Arises - Žestoki zadarski odgovor trulom i dekadentnom sistemu

Arises - Žestoki zadarski odgovor trulom i dekadentnom sistemu
Promo

Grad Zadar, o kojemu ste zadnjih godina mogli čitati na naslovnicama samo o nasilju, korupciji, nepotizmu i sistemskom kriminalu najvišega ranga, uvijek je imao svoju buntovnu stranu i ljude koji su, svaki na svoj način, pokazali otpor i jasnu namjeru uzdrmati taj metastazirani sistem.

Arises, metal bend koji je jučer, 6. rujna, na svjetsko tržište izbacio svoj debi album „System“, u izdanju SAOL/Feel The Voice, žestoko, brutalno i beskompromisno donose devet pjesama sa središnjom pjesmom i porukom „System Corrupt“, čiju su snažnu poruku poslali i snažnim videom.

Brutalno prodornim vizualom albuma u objektivu fotografa Stipe Suraća, dirnuli su se u sam osinjak truleži i dekadencije lokalnog sistema, kojem svaki kutak ovog svijeta različitim groznim pričama može svjedočiti na identičan način. Jezovito, kancerogeno „crno brdo“, smrtonosni bazen gliničke lužine i opožarene šume poradi profita, slika su i prilika svijeta u kojem živimo i sistema kojeg se plašimo, a priča je mračna globalno.

Album je sniman u švedskim „The Sweetspot Studios“ pod producentskom palicom čuvenog Rickarda Bengtssona (Arch Enemy, Opeth…), a mastering potpisuje legendarni Mika Jussila (Finnvox Studios, FIN), koji potpisuje na tisuće legendarnih bendova poput Nightwish, Gamma Ray, Amorphis, Lordi, Stratovarius…

Bend je ranije na tržište izbacio dva video spota „Probe the Bloodline“ i „System Corrupt“ i najavljuje cijeli niz novih uradaka, kao i promotivnu turneju i nastupe na najvećim europskim metal festivalima u ljeto 2020. Na YouTube kanalu, uz spomenuta videa možete poslušati sve pjesme s albuma. 

Svoju poruku su poistovjetili s ovim riječima:

„Jedan se SISTEM fantazija ne može podudarati s drugim, već samo istina s istinom.“ Antun Radić (1868-1919)


Reci što misliš!