Zabava

klapa iskon, bohemian rhapsody

Bogat raspored događanja do konca srpnja na ljetnoj pozornici u Starigradu

Bogat raspored događanja do konca srpnja na ljetnoj pozornici u Starigradu
TZ Starigrad-Paklenica

Ostatak srpnja u Starigradu-Paklenici donosi niz raznolikih događanja.

U ponedjeljak 22. srpnja održat će se koncert klape Iskon dok se srijedu 24. srpnja priprema animacijski program uz nagradne igre za najmlađe. 

U četvrtak 26. srpnja slijedi gostovanje riječke plesne skupine Flame koja će izvesti plesnu predstavu Bohemian Rhapsody inspiriranu najvećim hitovima legendarne grupe Queen. Posljednja subota u srpnju tradicionalno je rezervirana za Slavonsku večer uz prigodnu gastro ponudu za sve posjetitelje.  

Sva događanja se odvijaju u večernjim satima na ljetnoj pozornici u centru Starigrada-Paklenice (riva Bikarija).

U Selinama se 25. srpnja slavi blagdan Sv. Jakova a u nedjelju 28. srpnja u crkvi Male Gospe u Selinama sopranistica Marija Ticl i Domeniko Briški na klaviru izvode koncert ozbiljne glazbe. 

Nažalost, glumačka družina Histrioni je zbog iznenadnih organizacijskih poteškoća morala otkazati  izvođenje kazališne komedije Tajkuni najavljene za ponedjeljak 29.srpnja u Starigradu.

Sve do jeseni posjetiteljima Rivijere Paklenica su dostupna i tri izložbena postava. Ljubitelji Karla Maya i filmova o Winnetouu rado posjećuju tematski spomen prostor uređen u nekadašnjem motelu Paklenica u sklopu Bluesun hotela Alan. Radi se o originalnom prostoru u kojemu su bili smješteni članovi filmske ekipe za vrijeme snimanja filmova 60-ih godina prošlog stoljeća. Postav prostora obuhvaća filmske rekvizite, brojne dokumentarne fotografije i replike spavaonica iz vremena nastanka filmova. 

U etno kući Marasović u istoimenom zaseoku smještenom na samom ulazu u NP Paklenica svakodnevno od 14.00 do 21.00 h je moguće posjetiti izložbu "Mirila – počivala duša", posvećenu nekadašnjem običaju izgradnje mirila, kamenih spomen obilježja smještenih uz velebitske putove, danas zaštićenog kulturnog dobra RH. Uz upoznavanje s ovom jedinstvenom baštinom kroz izložbeni postav, posjetitelji se mogu uputiti u obilazak očuvanih lokaliteta mirila u zaleđu Starigrada-Paklenice i zaseoka Ljubotić uređenim poučnim stazama.

U Podzemnom gradu Paklenice, novom posjetiteljskom centru NP-a smještenom u kanjonu Velike Paklenice i ove je godine moguće posjetiti izložbu fotografija Paklenice. Autor fotografija je Dujo Bušljeta, čuvar prirode u NP-u Paklenica, a fotografije su nastale tijekom 20 godina provedenih u obilascima Parka, kroz sva godišnja doba i sve vremenske uvjete.


Reci što misliš!