Zabava

grašo, bebek, let 3...

Ovo će biti vruće koncertno ljeto "u bodulima"!

Ovo će biti vruće koncertno ljeto
Stjepan Hranilović

Početkom lipnja, kako se već uvriježilo, TZO Preko, TZM Ugljan i POU Dom na žalu objave najave ljetnih događanja, a ove godine u svim mjestima, od Preka do Ugljana, uključujući i otoke Ošljak, Sestrunj i Rivanj, bit će ih više od 80.

Od koncerata poznatih estradnih imena, klapa, zborova, KUD-ova, likovnih i fotografskih izložaba, pjesničkih večeri, sportskih turnira, regata, filmskih projekcija, kulinarskih prezentacija…

Kako ističe Ivan Košta, direktor TZO Preko, ovoljetni program bit će proširena verzija prošlogodišnjeg, ali i s ponekim novitetom.

– Za ovu godinu osmislili smo više koncerata, a ponudu u središtu Preka pokušali smo prilagoditi djeci i obiteljima.Vidjeli smo da su prošle godine bile dobro prihvaćene ljetne projekcije na otvorenom pa za ovo ljeto planiramo po tri projekcije u srpnju i kolovozu. S udrugama za srpanj planiramo “Dan priješke kuhinje”, u planu su još i dva programa s gostima iz Ukrajine, ali kako su još u fazi dogovora, nismo ih navodili u ukupnom programu. Vjerujemo da će ljeto biti sadržajno, da će svatko pronaći nešto za sebe te da će vremenske prilike dopustiti da se drže svi programi na otvorenom, komentira Košta, a mi iz bogatog programa izdvajamo Likovnu koloniju na Lazaretu, koja će se održati od 21. do 23. lipnja i drugu Glumačku regatu od 22. do 25 lipnja s odličnim koncertom „What the Funk“ u središtu Preka 22. lipnja.

138ea893183e34d5464071b296065da1.png?v=2Koncertno ljeto u srpnju otvorit će grupa Prvi plan u Sutomišćici (5. srpnja), Đani Maršan nastupit će u baru Domenik 6. srpnja, grupa Diktatori 12. srpnja u Lukoranu, Let 3 13. srpnja u Preku, Klapa Munita 14. srpnja u Lukoranu, Alen Vitasović 20. srpnja u Poljani, Jasmin Stavros 26. srpnja u Sutomišćici, a 27. srpnja u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku nastupit će Ansambl Muzičke akademije u Zagrebu.

Srpanjsku koncertnu ponudu zatvorit 27. srpnja, u sklopu „Bijele noći sv, Mihovila“ Neno Belan i Fiumensi.

U sklopu Čeprljandske fešte, 3. kolovoza nastupit će Giuliano, na “Legrici“ u Preku 9. kolovoza Petar Grašo, 10. kolovoza u Lukoranu Domenica Žuvela, 15. kolovoza u Ugljanu Željko Bebek, a u baru Domenik 18. kolovoza Đani Stipaničev.

I u POU Dom na žalu bit će živo i sadržajno, mnoge kreativne i edukativne radionice, izložbe, predstave, turnir u stolnom tenisu…

– Ovoga ljeta prvi put će nam se na izložbama predstaviti Vito Hordov, Mirta Boban, Maja Dešpoja i Milena Mašina. Vito Hordov je mladi fotograf, student filmskog i fotografskog oblikovanja u Zagrebu koji će nam se predstaviti s izložbom fotografija ”Veni,vidi Croatia”.

Zbirka je nastala u povodu obilježavanja pete godišnjice ulaska Hrvatske u EU, u produkciji Kulturnog kluba i uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, najavljuje Marina Marcelić.

Umjetnica Mirta Boban završila je školu za crtanje i slikanje ”Arthouse” u Ljubljani, a predstavit će se izložbom akrila na platnu, instalacija i digitalnih kolaža pod nazivom ”Nerazrijeđena- Undiluted”.

– Slikarica Vjera Stanin je staro novo lice u Domu na žalu, predstavit ćese izložbom umjetničkih slika i nakita pod nazivom ”Ritam linija”. Milena Mašina iz Preka i Maja Dešpoja iz Dobropoljane svoju su ljubav prema fotografiji odlučile pretočiti u zajedničku izložbu koju su nazvale ”Dalmacija iz mog oka”.

Od radionica i ove godine imamo likovne, plesne, znanstveno-edukativne, ponovno glumačku radionicu i, po prvi put, lutkarsku radionicu za djecu pod voditeljstvom Marte Banić i Ive Tadej, lutkarica Malog lutkarskog kazališta Let iz Zagreba.

Želim istaknuti i lutkarsko-glazbena predstavu “Tonko i muore”, koja tematski i strukturalno pronalazi svoje uporište na otoku i otočnim motivima te otočnoj kulturnoj, ribarskoj i povijesnoj baštini, navodi Marina Marcelić.

Sve pojedinosti programa i svi događaji mogu se pronaći u službenoj najavi TZO Preko


Reci što misliš!