kulinarske vještine
Zadranke Loreta i Ivana bore se za ostanak u showu "3, 2, 1, kuhaj"!
Zadranke Loreta i Ivana bore se za ostanak u kulinarskom showu RTL televizije "3, 2, 1, kuhaj"!
Ružica i Barica oduševile žiri poznavanjem sous vide tehnike kuhanja, a Nikolina i Otto razočarali žiri gnjecavo-ljepljivom lignjom, zbog koje idu u predfinalni kuhoboj!
„Rijetki su trenuci kada je zbilja jako lijepo sjediti na ovoj stolici i kušati finu hranu. A danas je jedan od tih dana. Najteže je kušati hranu koju donese deset prosječnih kandidata na samom početku natjecanja. Tada su najveće količine hrane i, u principu, najlošije. Što se više približavamo kraju, hrana je sve bolja i bolja, sve dok ne dođemo do jednog stupnja kada je hrana fantastična, što bi se zapravo moglo dogoditi i danas jer su Ružica i Barica jako dobro pristupile svom zadatku“, objasnio je Mate Janković zbog čega je žiri čestitao Zeličankama na eksperimentu i dodijelio im tri devetke te jednu osmicu za ribeye odrezak pripremljen sous vide tehnikom s perlicama od jaja.
Andrea i Barbara te Davorka i Vjeko napravili su vrlo dobra jela, no s malim zamjerkama koje im žiri nije mogao oprostiti, poput nepravilno očišćene ribe i umaka u kojem „strše kiseline“. Međutim, oba su para izbjegla odlazak u kuhoboj čak i s tim kulinarskim sitnicama.
Naime, Nikolina i Otto su u posljednjem zadatku prikupili iznimno loše kritike, a samim time i niske bodove, ukupno 23 boda. Njihova cofitirana lignja nije izazvala erupciju emocija kod žirija, već je bila „gnjecavo-ljepljiva“, nedovršena, nedovoljno začinjena i, ako pitate Matu, neočišćena. Svega tri boda više dobile su Loreta i Ivana za losos s umakom od hrena, pri čemu je najnižu ocjenu dao Ivan Pažanin (5) jer je sumnjao da losos u njegovom tanjuru nije bio dovoljno kuhan.
„Oba para su uvijek dobro kotirala na ljestvici, pogotovo Nikolina i Otto koji su uvijek pri vrhu. No, u showu je sve moguće, svatko ima svoje bolje i lošije dane u kuhinji. Eto, nekad ne treba biti previše samouvjeren… Nikad nitko ne zna sve do kraja…“, kaže Mateja Domitrović Sabo za parove koji će ukrstiti kuhače u novom kuhoboju, i to već sutra, u četvrtak, 24. svibnja u 22:55 na RTL-u!
Vezane vijesti
-
Izložba fotografija “Paško podmorje” Đanija Iglića, predsjednika Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje, svoj je novi dom pronašla u Dječjem vrtiću Latica u Zadru.
-
Na današnji dan 2021. godine je nakon duge i teške bolesti u Zadru preminuo Svetko Perković (62) dugogodišnji ravnatelj Pomorske škole Zadar, diplomirani brodostrojar, dobitnik Grba Grada Zadra 2016. godine.
-
Prijavite se na radionicu u organizaciji LAG-a "Bura" na temu Bespovratna sredstva iz nacionalnih i EU fondova za poljoprivredu i ruralni turizam u razdoblju 2023-2027 i Postupak certifikacije ekološke proizvodnje u poljoprivredi koji se održava u srijedu 08.05 u 19 h u Centru za Razvoj i Edukaciju u Poličniku.
Izdvojeno
-
Promjenljivo oblačno, ponegdje s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Oborina će biti češća u unutrašnjosti, a sunčana razdoblja dulja na Jadranu.
-
Jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, hrvatski The Beatles Revival Band, slavi svoj 30. rođendan koncertom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Slavljenički koncert održat će se 28. studenog, a ulaznice su već u prodaji.
-
Proslava dana grada Splita nadolazećeg će vikenda ponovno biti obogaćena za sportski spektakl koji će okupiti ponajbolje sveučilišne osmerce iz cijele Europe na 22. izdanju Međunarodne veslačke regate Sveti Duje.
-
Odjel za hispanistiku i iberske studije Sveučilišta u Zadru organizira XVI. Dane iberskih jezika i kultura od 6. do 10. svibnja 2024. godine.
Reci što misliš!