kulinarske vještine
Zadranke Loreta i Ivana bore se za ostanak u showu "3, 2, 1, kuhaj"!
Zadranke Loreta i Ivana bore se za ostanak u kulinarskom showu RTL televizije "3, 2, 1, kuhaj"!
Ružica i Barica oduševile žiri poznavanjem sous vide tehnike kuhanja, a Nikolina i Otto razočarali žiri gnjecavo-ljepljivom lignjom, zbog koje idu u predfinalni kuhoboj!
„Rijetki su trenuci kada je zbilja jako lijepo sjediti na ovoj stolici i kušati finu hranu. A danas je jedan od tih dana. Najteže je kušati hranu koju donese deset prosječnih kandidata na samom početku natjecanja. Tada su najveće količine hrane i, u principu, najlošije. Što se više približavamo kraju, hrana je sve bolja i bolja, sve dok ne dođemo do jednog stupnja kada je hrana fantastična, što bi se zapravo moglo dogoditi i danas jer su Ružica i Barica jako dobro pristupile svom zadatku“, objasnio je Mate Janković zbog čega je žiri čestitao Zeličankama na eksperimentu i dodijelio im tri devetke te jednu osmicu za ribeye odrezak pripremljen sous vide tehnikom s perlicama od jaja.
Andrea i Barbara te Davorka i Vjeko napravili su vrlo dobra jela, no s malim zamjerkama koje im žiri nije mogao oprostiti, poput nepravilno očišćene ribe i umaka u kojem „strše kiseline“. Međutim, oba su para izbjegla odlazak u kuhoboj čak i s tim kulinarskim sitnicama.
Naime, Nikolina i Otto su u posljednjem zadatku prikupili iznimno loše kritike, a samim time i niske bodove, ukupno 23 boda. Njihova cofitirana lignja nije izazvala erupciju emocija kod žirija, već je bila „gnjecavo-ljepljiva“, nedovršena, nedovoljno začinjena i, ako pitate Matu, neočišćena. Svega tri boda više dobile su Loreta i Ivana za losos s umakom od hrena, pri čemu je najnižu ocjenu dao Ivan Pažanin (5) jer je sumnjao da losos u njegovom tanjuru nije bio dovoljno kuhan.
„Oba para su uvijek dobro kotirala na ljestvici, pogotovo Nikolina i Otto koji su uvijek pri vrhu. No, u showu je sve moguće, svatko ima svoje bolje i lošije dane u kuhinji. Eto, nekad ne treba biti previše samouvjeren… Nikad nitko ne zna sve do kraja…“, kaže Mateja Domitrović Sabo za parove koji će ukrstiti kuhače u novom kuhoboju, i to već sutra, u četvrtak, 24. svibnja u 22:55 na RTL-u!
Vezane vijesti
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!