Zabava

velik uspjeh!

Netflix otkupio "Novine", seriju u kojoj glumi Zadranka Tihana Lazović

Netflix otkupio

Prva je to serija na hrvatskom, ali i uopće na nekom slavenskom jeziku koja je na Netflixu, najvećoj i najvažnijoj platformi za streamanje programa na svijetu,

Jedna od najkvalitetnijih hrvatskih televizijskih serija svih vremena, Novine scenarista Ivice Đikića i režisera Dalibora Matanića, postala je najbolji izvozni proizvod HTV-a u povijesti!

Sjajno obrađena tematika stalne bitke novinara s političko-gospodarskim establišmentom koji nerijetko ima i svoje podzemne ogranke, oduševio je vlasnike kalifornijskog Netflixa, tvrtke specijalizirane za globalnu distribuciju najboljih serija te u nešto manjoj mjeri filmova.

Firma s dvadesetogodišnjim iskustvom u digitalnoj distribuciji materijale ovakve vrste danas plasira po čitavom svijetu, piše Novi list.

Konkretno, Novine su postale dio globalnog paketa u 190 zemalja svijeta! S obzirom da se najčešće koristi podatak kako je danas na svijetu 249 država, jasno je koliki je postao doseg Novina.

Prezadovoljni su i u producentskoj kući Drugi plan koju vode Nebojša Taraba i Miodrag Sila.

Podsjetimo, značajnu ulogu u seriji ostvarila je i naša zadarska glumica, Tihana Lazović, kao i Alen Liverić koji glumi u HNK Zadar.


Reci što misliš!