Zabava

diljem sad-a

Amal i George Clooney uz brojna poznata lica na prosvjedu protiv vatrenog oružja

Amal i George Clooney uz brojna poznata lica na prosvjedu protiv vatrenog oružja
© Splash/Guliver images

Na pozornicama diljem SAD-a, na društvenim mrežama i u povorkama, brojna su poznata lica pružila podršku učenicima koji su organizirali povijesni prosvjed 'Hod za naše živote' prosvjedujući protiv vatrenog oružja.

U Washingtonu su nastupili Miley Cyrus, Ariana Grande, Demi Lovato, Common i brojni drugi glazbenici kako bi odali počast učenicima koji su stradali u pucnjavi u Parklandu na Floridi, gdje je 14. veljače ove godine njih 17 izgubilo živote.

U povorcima na prosvjedima organiziranima u svim većim američkim gradovima, našla su se i brojna poznata lica, dok ih se najveći broj okupio u Washingtonu, a skup se održavao uz geslo: 'Nikad više!'.

George i Amal Clooney nedavno su u ime svojih blizanca donirali pola milijuna dolara organizatorima prosvjeda, a i sami su se pridružili prosvjednicima u glavnom američkom gradu. Osim bračnog para Clooney, po pola milijuna dolara donirali su još i Oprah Winfrey i Steven Spielberg, izvještava tportal.

Legendarni član The Beatlesa Paul McCartney pridružio se prosvjedu i tom je prigodom progovorio o tome kako je i sam, zbog vatrenog oružja, izgubio prijatelja Johna Lennona.

"Jedan od mojih najboljih prijatelja ubijen je iz vatrenog oružja upravo ovdje u blizini, stoga mi je važno ne samo prosvjedovati danas već i odmah sutra poduzeti nešto", rekao je McCartney.

 


Reci što misliš!