Zabava

nova suradnja

Mare Milin i Psihomodo Pop snimili spot za pjesmu "Ako želiš biti moja"

Mare Milin i Psihomodo Pop snimili spot za pjesmu
Milan Krkač

"Ako želiš biti moja" drugi je spot Psihomodo Popa u režiji Mare Milin, a prvi su put surađivali na snimanju spota prošlogodišnjeg hita "Sve će biti u redu".

Sve je bilo i više nego u redu pa su se dečki bez puno razmišljanja i ovaj put odlučili prepustiti Marinoj režiji.

Kako i sama Mare kaže, ovo je pjesma koja odmah ulazi u uho, no ipak nije bilo lako. 

„Ispred mene je bio malo teži zadatak: slatka, pitka pjesma, koja odmah ulazi u uho, koja se savršeno rimuje i govori o ljubavi koja je nadohvat ruke, ali se najprije moraju 'poduzeti neke mjere'. Plus, ovo je i jedan neizbježan hommage. Toliko bi lakše bilo da je pjesma u formi balade, ali nije.

Ovo je pjesma s obilježjima 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, u svakom pogledu: ružičaste naočale, la vita e bella, sve će biti u redu and they lived happily ever after. OK, ajmo kopati po toj eri i naći nešto što objedinjuje sve traženo i zadano, pritom zadovoljiti formu pjesme, ne otići u neki neukusan kič ili patetiku, biti s mjerom i decentan, a da sve bude cherry sweet i simpatično.“ – opisala je redateljica.

Psihomodo je ovaj put postao neka prerađena verzija do-wop banda, 'Trotter do wop', kako je zaključio Gobac. Bend se zove the Tigrans i odmah je jasno o čemu se radi. Dečki plešu svoj trotter twist i pucketaju prstima, pjevaju i zezaju se u jednom baru, zalogajnici 'iz tih vremena'.

Simultano se odvija 'realna' radnja u jednom stanu: ona, iliti Draga, dobiva pismo i tu počinje njezina priča. Kako i da li izaći iz loše i dotrajale veze i biti sretna sa svojom prvom, neprežaljenom ljubavi.

„Tko danas uopće piše pisma, osim pravih romantika? I tako, mic po mic, malo nervoze, puno popušenih cigareta, pojedene čokolade, popijene kave, 20 čitanja pisma, pada odluka, prekid onog što ne valja i 'odlazak u ružičasti zalazak sunca'. Sretan završetak.“  zaključila je Mare.

Dado Gobac kratko je poručio: „Jedna tipična psihomodovska pjesmica s ljubavnom šalom čiji je spot izašao baš na Valentinovo. Cijeli spot je mali hommage Tigranu, kroz ime benda 'Tigrans'. Mi smo se zabavili snimajući, a vi uživate u gledanju!“

Autor teksta i glazbe je Davor Gobac, režiju i kameru potpisuje Mare MilinAsistent kamere je Milan Krkač, odgovoran i za oblikovanje svjetla, a montažu je odradila Maida Srabović

Za make up, frizure i maske odgovorna je Marija Bingula - Maca dok je glavnu ulogu u spotu ovaj put preuzela Ivana Benko aka Greta Gardner. Ništa manje bitnu, sporednu ulogu odigrao je pas Santiago

Na podršci zahvaljujemo: Big Boy Burger Bar, Bad Habit, Dario Hacek, Mate Jukić, Krešimir Ivančić.

Pred nama je odličan rezultat još jedne suradnje koja ima sve izglede za 'dugi rok trajanja'!


Reci što misliš!